На правах реклами

Як і чому змінюються новобудови. Історія девелопера, що створює концептуальну нерухомість та змінює стиль життя

3208 0
Поява клієнтоорієнтованих новобудов змінює ринок нерухомості Львова. Яку роль в цьому відіграє розвиток девелопменту, нові типи нерухомості, програми соціальної відповідальності, можливі ефекти для міста та як вигідно купити квартиру для себе чи для заробітку.

Девелопмент vs Забудова

В активі LEV Development – мультифункціональні житлові комплекси, два апарт-готелі та будинок клубного типу. Географія будівництва – від Буковелю до Києва, більшість об’єктів у Львові. Чотири новобудови здано в експлуатацію, інші активно будуються на різних стадіях готовності. Серед партнерів компанії – відомі дизайнери, митці, архітектори, урбаністи, а серед клієнтів і мешканці, і бізнес-компанії. Ініціативи та підходи компанії поширюються, перетворюючись в тренди. Історія та інновації LEV Development, яка святкує свої 5 років діяльності.

«З початку діяльності для нас було принциповим стати не забудовником, а девелопером. Багато дивувалися, адже на той момент всі конкурували об’ємами будівництва, висотою, а ми наполягали що важливіший розвиток просторів, а не кількість квадратних метрів» - згадують в LEV Development.

Основна різниця, говорять засновники компанії, в меті – не просто будувати, а наповнити змістом. Девелопмент розвиває умови проживання на всі етапах – від проєкту до експлуатації житла.

«Ви отримуєте або просто нову квартиру в оточенні старих проблем і недосконалої інфраструктури, або нову квартиру, кращий район, кращу інфраструктуру. Малими кроками розвиваючи простір комплексів, територію, мікрорайонів, ми отримуємо колосальний кумулятивний ефект, який змінює на краще ціле місто», – говорять в компанії.

Вхідна група житлового комплексу HYGGE, що будується на вул.Пасічній

BBQ-зона, спортивний та дитячий майданчики в ЖК OBRIY

Будинок клубного типу GENEVA на вул.Шевченка, що здано в експлуатацію

Новобудови компанії завжди мають щось додаткове – оформлення під’їздів картинами молодих митців (клубний будинок GENEVA), барбекю-зона та поліфункціональні маданчики і пішоходні променади (OBRIY ta OBRIY2 на Малоголосківський), озеленння зовні та всередині (LevCityHotel). Зараз саме такі мультифункціональні комплекси, ідеї яких «просували» в LEV Development, становлять більшість попиту в нових клієнтів.

Клієнтоорієнтованість і нові формати новобудов

Серед особливостей компанії також і те, що вони почали пропонувати і проєктувати новобудови з огляду на потреби клієнтів.

«Є дві основні категорії покупців квартир. Перша - це ті, хто хоче нове помешкання для власного проживання. Друга – ті, хто хоче заробляти на нерухомості. Для різних потреб ми зробили різні типи житлових комплексів та апарт-готель і такий підхід корисний не лише клієнту, але й з точки розвитку міста», - говорить Олександр Оcтровський, співзасновник LEV Development.

Для мешканця, який купує чи орендує квартиру для себе, говорять в LEV Development, комфорт має полягати і в інфраструктурі, в тому числі й соціальній – школа, дитячий садок. Якщо ж нерухомість спосіб прибутку, то більш важливий турист чи бізнесмен у відрядженні. Якщо це один і той самий будинок, то умовно в будинку зі 100 квартир 40 здаються в оренду, але місто не знає, скільки насправді соціальної інфраструктури тут потрібно, немає даних для планування правильного та ефективного розвитку.

Концепція Lev City Hotel полягає в можливості придбати апартаменти, що передбачає отримання від $ 9 800 в рік від оренди

«Ми пішли шляхом будівництва апарт-готелю. Це цільова аудиторія, зацікавлена в отриманні пасивного прибутку від нерухомості, і до того ж чітко зосереджена на бізнесово-туристичній складовій. Це прозоре планування територій з розумінням розвитку необхідних функцій поруч» розповідають в компанії.

Lev City Hotel, про який мова, – новий цікавий проект на ринку України, що виконує дві функції. Перша – інвестування в нерухомість із метою пасивного доходу. Друга – забезпечує попит на якісне проживання, якого потребують туристи та бізнес. За дохід відповідає керуюча компанія – міжнародний мережевий готельний оператор, що залучає туристів та представників бізнесу, які потребують якісного проживання і простору.

Соціальні проекти: підтримка фестивалів, пласту та розвиток парку

В діяльності компанії – підтримка проєктів та середовищ, серед яких довготривала співпраця з Пластом, підтримка LvivFashionWeek, ArtWeek співпраця з дизайнерами, скульпторами, художниками.

Одночасно з будинками розвиває компанія і зелені зони. Більше того – компанія садить дерева всередині будинків.

«Ми використовуємо філософію компенсації - забираючи певну територію зелених насаджень, компенсуємо її експлуатованими терасами, даховими садами. Ми як проектанти, разом з девелоперами пробуємо зробити це базовою цінністю, бо не можемо бути тільки тими, хто щось знищує, ми маємо бути і тими, хто щось створює», - говорить дизайнер-архітектор Марко Савицький.

Скульптор Антон Лубій створює дерев’яні статуї, що символізують дух парку – з явору, який ріс тут, але був повалений негодою

В такий спосіб почалася і робота з облаштування Малоголосківського парку, який стає цікавим з точки зору всього міста об’єктом – за допомогою львівських скульпторів була створена алея дерев’яних скульптур, створено освітлення, сформовано пішохідні алеї зі збереженням і доглядом дерев.

HYGGE - мультифункціональний житловий комплекс різної поверховості в скандинавському стилі

Всі ці підходи, говорять в компанії, дає ще один позитив – формується команда з надзвичайно талановитих та цікавих людей, які дають синергетичний ефект для подальшого розвитку. В такий спосіб почалася співпраця з «Майстернею Беляєвих», які спроєктували квартал малоповерхової забудови HYGGE, будівництво якого веде компанія на Пасічній у Львові, з командою LvivFashionWeek та Lviv Art Week, яка розвиває Львів як центр мистецтва та модної індустрії та багатьма іншими.

Прозорі фінансові умови та знижки на квартири

Ще одна складова, якою гордяться в компанії – чіткі і безпечні фінансові механізми купівлі-продажу квартир.

«Ми стали учасником Асоціації західноукраїнських забудовників – це дотримання правил будівництва – від проекту до угод купівлі-продажу. Фактично ми передбачаємо незалежний аудит та виконання взятих на себе основних стандартів, які використовуємо в своїй діяльності», - говорить Олександр Островський.

співзасновники компанії Василь Левицький та Олександр Островський 

Для зручності і впевненості клієнтів у відділах продажу працює консультаційний центр, де менеджери нададуть усю необхідну інформацію, яку варто знати при купівлі квартири та розкажуть про особливі фінансові можливості та знижки.

Зараз, до 5-річчя компанії, актуальні знижки 5% на усі квартири. Детальніше про об'єкти компанії можна дізнатися на сайті та у відділах продажу Lev Development: вул. Грушевського, 11 вул. Пасічна (біля будівництва, навпроти будинку №127) вул. Малоголосківська, 30 +38 097 202 22 00.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!