Як і де тренуються львівські спортсмени-санкарі. Відео

7338 0
Тренування юних спортсменів проходить у приміщенні коледжу спорту. На естакаді штучно заморожують лід.

У Львові на вулиці Княгині Ольги,1 функціонує естакада, де тренуються спортсмени санного спорту. Львівські санкарі часто займають призові місця, беруть участь у чемпіонатах та Олімпійських іграх зокрема. Рік тому у Львові створили школу зимових видів спорту і санний спорт увійшов у цю школу. 

Директор ДЮСШ зимових видів спорту Мар'ян Гузнер розповів під час стріму Tvoemisto.tv, як відбуваються тренування і як погодні умови впливають на них.

Старт у санному спорті забезпечує 50% успіху. Чим краще відштовхнешся, тим кращим буде розгін. Тут діти можуть відтреновувати старт.

За словами Мар'яна Гузнера, від погоди заняття не залежать, тому що естакада працює на електриці. Тут тренуються школярі із ДЮСШ, училища фізичної культури, школи вищої фізичної майстерності та навіть збірна команда України.

Для санкарів є також спеціальна траса у студентському парку від «Львівської Політехніки», але там проводять тренування лише за погодних умов.

«Тренери збираються, щоб облаштувати трасу. Можемо її зробити, три дні катаємося і все, бо погоди немає. Але це теж великий плюс для дітей, які їдуть на чемпіонат України», – розповів Мар'ян Гузнер.

Чемпіонат України відбувається у Кременці Тернопільській області. Тож у Львові тренуються, аби взяти участь у них через тиждень.

В Австрії, за словами Мар'яна Гузнера, цього року, до прикладу, побудували трасу за 7 мільйонів гривень на 7 віражів.

Улітку санкарі проводять тренування у Погулянці, до санок чіпляють колеса, і якщо сухо та дозволяє погода, то тренуються так.

Директор ДЮСШ зимових видів спорту Мар'ян Гузнер

Маркіян ходить два роки на тренування. Каже, що йому цікавіше, ніж за комп’ютером і немає страху вдаритися.

Директор ДЮСШ зимових видів спорту розповідає, що місто цього року фінансувало навчально-тренувальні збори, також купили санки та спортивний інвентар.

«Також у нас є хокей, тренуємося на катку у Південному. У лютому плануємо відкрити відділення фігурного катання. Також є лижний спуск у парку «Знесіння», але досі не вийшло домовитися зі школом із «Динамо», – розповів Мар'ян Гузнер.

Також у школі планують робити відкатні стартові естакади, на яких спортсмени відпрацьовують поштовхи.

На питання, як патрапити на міжнародні змагання, то директор каже, що кращі спортсмени завжди туди потрапляють, і цьому сприяє федерація санного спорту в Україні.

Нагадаємо, у Львові виділили 400 тисяч гривень на виготовлення проєктно-кошторисної документації для створення лижного спуску майбутньої школи зимових видів спорту у парку «Знесіння».

23 січня 2020 року депутати Львівської міськради прийняли рішення про те, аби створити у місті спортивну школу зимових видів спорту. Тут має бути відділення фігурного катання, санного спорту, лижних гонок, гірськолижного спорту та сноубордингу. У школі мають працювати з учнями-спортсменами та спортсменами-професіоналами із зимових видів спорту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!