На правах реклами

Як інвестувати в нерухомість, щоб отримати постійний прибуток? Практика апарт-готелів

5266 0
Нерухомість на сьогодні один з найбільш розповсюджених та практичних вкладень з наміром не тільки зберегти свої гроші, але й отримати з них прибуток. Про новий вид прибуткової нерухомості та його особливості і переваги – в матеріалі Tvoemisto.tv.

Що робить вкладення в нерухомість прибутковими

Традиційно для вкладення коштів, якщо, звісно, не говорити про розвиток власного підприємництва, гру на біржі чи «сплески технологій», сьогодні виділяють два основних способи – банківські депозити та нерухомість. З депозитами ситуація більш-менш зрозуміла, а на користь нерухомості наводять наступні аргументи.

Сума вкладення. Нерухомість за час будівництва дорожчає приблизно на 30% (а якщо курс гривні падає, то й більше). Тобто основна сума капіталізується одразу на третину вартості, адже нерухомість залишається вашою власністю.

Основна ж сума депозиту, якщо не робити нових внесків, залишається тією ж, що і була на початку.

Дохід. Нерухомість дає більший процент дохідності та швидший термін окупності.

На сьогодні прибутковість депозиту становить приблизно 2,5% річних у валюті та 15% в гривні. Окупність внеску відповідно становить 40 років для валютного вкладу та 6,6 років для гривневого. Інфляція, зростання цін та зміна курсу протягом цих років не враховується.

Для нерухомості, особливо тієї, що націлена на оренду, характерна більш швидка реакція на ситуацію. Ціни на оренду (на відміну від відсотків депозиту) корегуються, враховуючи показники інфляції та курсових «стрибків». При цьому, що важливо, зростає вартість і основного активу – нерухомості, збільшуючи фактичні доходи одразу за обидвома показниками.

Способи вкладення в нерухомість

Перепродаж. Одноразовий заробіток, який полягає в двох кроках – купити квартиру на початку будівництва і продати на її після завершення будівництва. Середнє подорожчання, як вже говорилося, становить приблизно 30%.

Оренда. Довгостроковий варіант отримання прибутку. В оренду здається звичайна квартира, в якій власник робить ремонт – самостійно або користуючись послугами ріелторських компаній, чиї комісійні зазвичай становлять місяць орендної плати з кожного знайденого клієнта. Витрати на утримання житла становлять або додаткову суму, або включаються в суму оренди. Витрати на модернізацію лягають на власника, який оплачує їх з власних доходів. Інший варіант – спеціалізоване житло, що створюється саме з метою отримання прибутку від оренди без додаткових зусиль зі сторони власника.

Апарт-готелі. Широко розповсюджений варіант за кордоном. Наприклад, в Іспанії, Греції, Туреччині, Тайланді більша частка угод інвестиційної нерухомості припадає саме на такий вид житла. З таким житлом знайомі й українці, які їздять за кордон та обирають його через сервіси попереднього бронювання чи завдяки порадам тур-операторів (якщо поїздки туристичні) чи місцевих партнерів (якщо поїздки ділові і ознайомчі).

 

Основна особливість апарт-готелів полягає в тому, що навіть саме будівництво – планування та місце – плануються з огляду на максимальний прибуток саме з оренди.   

«На дохідність нерухомості впливає її розміщення. Це одне з найголовніших правил, врахування якого має безпосередній вплив на майбутній дохід від нерухомості. Чим краща локація, тим стабільніший і вищий дохід від неї можна отримати. На це працюють одразу два фактори: чим вдаліше місце, тим більше бажаючих. А далі закон ринку: чим більше клієнтів – тим вища ціна оренди. Правильне місце – це менші витрати і більші доходи», – говорять співзасновник компанії Лев Девелопмент Олександр Островський.

Управління нерухомістю – пошук клієнта, заключення угод, утримання нерухомості та її модернізація проводиться управляючою компанією. За це вона бере фіксований розмір винагороди, позбавляючи власника клопотів і виплачуючи йому щомісячну суму оренди.

Що сьогодні доступно для резервування та купівлі в сегменті апарт-готелів

Premier Resort Hotel – перший Апарт-готель біля ТК Буковель, який передбачає залучення індивідуальних інвесторів і надає можливість приватним особам стати власником апартаментів в готелі.

«Ремонт «під ключ» і сучасний дизайн ідеально підійде шанувальникам стильного комфорту. Інтер’єрний, предметний дизайн апартаментів створює та реалізує креативна дизайн-студія YOD, яка отримала визнання найуспішніших рестораторів та готельєрів країни, про що свідчить якість та кількість реалізованих об’єктів та нагород. Завдяки цим рисам Premier Resort Hotel стає ідеальним об’єктом для капіталовкладень, гарантуючи високі прибутки і професійне управління за участю компанії», – говорять в компанії.

Зважаючи на те, що комплекс одразу націлений на прибуток від здачі в оренду, готельний оператор Premier Hotels and Resort здійснив розрахунок окупності інвестицій.

«Аналітики компанії для прогнозування брали за основу середній показник  наповнюваність заселення апартаментів 65% часу. За цими показниками прогнозований валовий дохід власника становитиме від 13 771 у.о. (апартаменти класу «Стандарт») до 56 488 у.о. (апартаменти класу «Президентський»). Це вже з врахуванням частки на операційні витрати», говорять в компанії.

Крім цього, за їхніми словами, власники мають й інші переваги та партнерські ціни, про що за бажання можна дізнатися безпосередньо в компанії.

Довідка. Premier Hotels and Resort працює на ринку більше 15 років та має в управління 19 готелів, рівня від трьох до п’яти зірок, в 14 містах України.

Premier Resort Hotel стане 20-м готелем в мережі та першим на курорті поруч з ТК Буковель.

В управлінську сферу компанії входить: централізована здача апартаментів в оренду, обслуговування і ремонт номерів та інші поточні операції. Власник апартаментів може дистанційно відстежувати стан справ в режимі онлайн. Фізична особа – власник помешкання отримує 70% отриманого доходу.

У частку прибутку оператора включені витрати на весь цикл операційної діяльності готелю.

Реалізацію проекту Premier Resort Hotel здійснює Lev Development – компанія, що має бездоганну репутацію в будівництві. Вже багато років вона займається будівництвом житлової та комерційної нерухомості. Відмінною рисою будинків компанії є їх якість, практичність і індивідуальність. У проектуванні кожного об’єкта компанія намагається з максимальною ефективністю з’єднати надійність і застосування інноваційних технологій.

Відділ продажу у Києві:

+38 068 394 00 44
вул. Велика Васильківська, 72

Відділ продажу у Львові:
+38 096 394 00 44
вул. Михайла Грушевського, 11


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!