Як допомогти українським військовим. Організації, контакти та реквізити

6012 0
Тvoemisto.tv зібрало підбірку благодійних фондів та громадських організацій, які збирають кошти для війська.
Фото: armyinform.com.ua

Фото: armyinform.com.ua

Більшість українців (57,5%) готові чинити опір у той чи той спосіб у разі військового вторгнення, йдеться у нещодавньому дослідженні КМІС. Із них третина населення готові чинити збройний опір, а чверть – готові опиратися, беручи участь в акціях громадянського спротиву.

Зробити внесок можна й фінансовий. Зараз існує чимало благодійних фондів та громадських організацій, які збирають кошти на військо.

БФ «Повернись живим»

Це – благодійний фонд допомоги армії, який забезпечує війська тепловізорами, нічною оптикою, безпілотниками й іншою технікою. Також фонд займається навчанням військових, має проєкти спортивної реабілітації ветеранів і допомагає їм розвивати бізнес. Під час внесення коштів можна обрати, куди саме їх спрямують. Зробити внесок можна тут або на Patreon.

Читайте також: «Ми готові!». Підполковник ЗСУ про волонтерство, армію і російську загрозу

Із цим фондом активно співпрацюють українські бізнеси. Наприклад, до Дня захисника України Dodo Socks «перетворили дві тисячі шкарпеток на три безпілотники для української армії», перерахувавши 10% від вартості кожного замовлення. А під час благодійної акції до Дня закоханих зібрали понад 617 тис. грн, щоби придбати шість мобільних комплексів спостереження, які називають «очима» воїнів на найбільш важливих ділянках фронту.

500 тис. грн на підтримку української армії цього четверга, 24 лютого, планує зібрати LА П'ЄЦ піца на дровах. У цей день прибуток від усіх замовлень компанії спрямує саме на фонд «Повернись живим», тож усіх просять долучатися до ініціативи – замовляти піци і підтримувати наших захисників.

«Армія SOS»

Підрозділи «Армія SOS» займаються виготовленням безпілотників, авіарозвідкою, розробляють програмне для керування вогнем і навігаційне забезпечення. Також вони закуповують військову амуніцію, засоби захисту та зв’язку, продовольство та доставляють їх на передову. Допомогти коштами можна тут.

ГО «Допоможи фронту»

Громадська організація з 2014 року займається організацією забезпечення потреб наших військових на фронтах російсько-української війни силами волонтерів Львівщини. Допомогти війську через цю організацію можна тут.  

БФ «Крила надії»

Благодійний фонд, крім допомоги хворим діткам та лікарням, які потребують медичного обладнання чи ліків, також надає допомогу пораненим в госпіталях. Реквізити для допомоги є на сайті фонду.

Читайте також: «Українці скуповують не сірники і гречку, а зброю». Володимир В’ятрович про протистояння України та Росії

Фонд Уляни Кузик

Фонд збирає кошти та передає військовим і потребуючим. Історія волонтерства почалась із Революції Гідності, коли разом із подругами Уляна Кузик почала відправляти перші посилки на Майдан. Зараз жінка разом з Уляною Дорош створила соціальне кафе «Базилік», що забезпечує роботою атовців та людей з інвалідністю.

Карта ПриватБанку: 5168 7456 0826 5879 (Уляна Кузик).

Сайт Міністерства оборони України

Допомогти українській армії без посередників можна, переказавши гроші відразу до Міністерства оборони. Їх мають спрямувати на матеріально-технічне та медичне забезпечення Збройних Сил України.

Підготувала Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!