Як лікувати застуду та її симптоми? Поради фармацевта

6840 0
В осінньо-зимовий період не завжди вдається вберегти свій організм від застуди. Ті, кого підстерегла інфекція, намагаються якнайшвидше вилікуватися та повернутися до звичного ритму життя. Однак, не всі знають, як лікуватися правильно, дієво, і, що не менш важливо, безпечно.

Віруси потрапляють в організм повітряно-крапельним шляхом і викликають запалення слизових лболонок носа, горла, дихальних шляхів, розповідає експерт з фармацевтичної опіки мережі аптек «D.S.» Ірина Проців.

Симптоми застуди:

- біль та першіння в горлі;

- почервоніння мигдалин;

- нежить;

- кашель;

- підвищення температури тіла, біль в м’язах;

- біль голови.

Щоб полегшити свій стан, можна придбати в аптеці протизастудні комбіновані препарати, які знижують температуру, усувають закладення носа, полегшують кашель. Розчинати вміст пакетику ліків потрібно в теплій воді, а не в окропі, адже вітамін С руйнується при високій температурі. Приймати такі ліки можна не більше, ніж 4-5 дні. Якщо стан здоров’я не покращується, слід звернутися до лікаря.

Якщо застуду не лікувати, можуть з’явитися ускладненя.

Ускладнення від застуди:

- гайморит;

- бронхіт;

- пневмонія.

Не можна починати лікування застуди з прийому антибіотиків, наголошує Ірина Проців.

Детальніше про те, як правильно лікувати нежить та полегшити дихання, що робити, аби не подразнити хворе горло, та як усунути кашель дивіться у відеозаписі.

 

Програма створена за підтримки мережі аптек «D.S.». 

Читайте також: Як правильно приймати ліки. Поради фармацевта


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!