Як ЛКП Львова проїдають мільйони та деталі стратегії відновлення Києва. Підсумки доби

1015 0
Нині 25 квітня та 426 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Україна наближається до знакової битви у новітній історії, і вона, як і прогнозувалось раніше, почнеться навесні. Буданова спитали, чи досі він погоджується зі своїм твердженням, що цієї весни буде вирішальна битва перед закінченням війни, і чи не змушують темпи постачання західної зброї переглянути цей прогноз на що він відповів: «Абсолютно не змушують».

За даними Генштабу (станом на 6:00), основні зусилля ворог і далі зосереджує на наступі на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. ЗСУ відбито 43 його атаки на цих ділянках фронту, найзапекліші бої – за Бахмут та Мар’їнку.

Українська авіація завдала 9 ударів по районах зосередження окупантів, а також 3 – по зенітно-ракетних комплексах. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили ЗРК та 2 станції радіоелектронної боротьби противника. Збито 10 ворожих БпЛА різних типів.

Читайте також: Залужний показав роботу львівських артилеристів у «гарячій» ділянці фронту. «Робимо все можливе, аби повсякденно нищити противника і стримувати російську навалу», – цитує він артилеристів львівської бригади.

Та: У Києві майже 50% укриттів виявились недоступними. Лише 38% мають стабільне та справне електропостачання.

Акцент дня: «ЛКП проїдають мільйони». Чи створять у Львові наглядові ради. Торік у ЛКП «Львівелектротранс» виявили порушень і недоліків в управлінні фінансами на 314,9 мільйона гривень. У КП «Адміністративно-технічне управління» – на майже 70 мільйонів гривень. А вже цього року в ЛКП «Рембуд» знайшли непродуктивних видатків на 126,5 мільйона гривень і втрат на 4,7 мільйона гривень. Львів щороку втрачає величезні суми через неефективне або ж відверто шкідливе управління комунальними підприємствами. Про ці порушення можна довідатися переважно зі звітів держаудиту або ЗМІ. Однак це мізер порівняно з тим, що відбувається там насправді, кажуть депутати міськради, будучи впевненими, що більшість комунальних підприємств можуть бути беззбитковими, а деякі навіть стати прибутковими завдяки якісному управлінню.

Читайте також: «Підвішені» депутати Львівської обласної ради, або Коли запрацює Львівська обласна територіальна виборча комісія. 21 квітня у Львівській ОВА мало відбутися чергове засідання Львівської обласної територіальної виборчої комісії. Проте не відбулося через відсутність кворуму: для цього була необхідна присутність не менш ніж десяти членів комісії, у той час як прийшло тільки вісім. І така ситуація триває з літа 2022 року.

Та: Які ОТГ на Львівщині є найбільш фінансово спроможними. Перелік. Це – Новояворівська, Яворівська, Львівська, Солонківська та Івано-Франківська громади.

Ключові події:

1. У Кличка розповіли деталі стратегії відновлення Києва. У документі зроблено акцент саме на розвиток, а не тільки на відбудову зруйнованих об’єктів. «Це комплексний документ, який регулюватиме післявоєнний рух столиці. Програма економічного зростання дозволить забезпечити трансформаційні зміни. Одним із пріоритетів є повернення мешканців, а також перетворення Києва на своєрідний магніт за умови прозорості ключових процесів», – наголосив заступник міського голови Володимир Бондаренко.

На цю ж тему: На Київщині відновили уже майже 12 тисяч пошкоджених житлових будинків. Також продовжується відбудова об’єктів соціальної сфери – шкіл, дитсадків, закладів охорони здоров’я та ЦНАПів.

Та: Паркінг на прирічній. Активісти просять Київраду відмовитися від будівництва – петиція. У дописі на Facebook в ініціативній групі «‎Парк Прирічна» наголосили, що виступають за створення сучасної, комфортної рекреаційної зони на Оболонському півострові та збереження від забудови зеленої зони півострова «Коса»;

2. Львівські депутати цього тижня зберуться на сесію. Що будуть розглядати. На сесії розглянуть кілька питань, що стосуються бюджету. Також винесуть питання про затвердження Кредитного договору з ЄБРР на 25 млн євро.

Читайте також: У Львові за фактом продажу готелю «Власта» зареєстрували кримінальне провадження. Йдеться про готель на вул. Клепарівській, 30, який продали з аукціону 23 січня цього року за 115 млн грн;

Та: Львівську податківицю підозрюють у хабарництві за розблокування податкових накладних. Встановили три епізоди отримання коштів на загальну суму близько 200 тис. грн.

3. Стало відомо, коли в Україні впровадять 12-річну систему шкільної освіти. Нововведення має статися у 2027 році і буде частиною реформи про Нову українську школу.

Читайте також: Скільки відстоків потрібно відраховувати із зарплати на накопичувальні пенсії. Міністр соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що для цього потрібно відкладати до 10% від зарплати. Частину цих грошей буде вносити роботодавець, але без власного внеску працівник не зможе досягнути цільового рівня. Запуск реформи триватиме не менше ніж рік після ухвалення закону.

Та: Тепер у «Дії» можна отримати витяг про несудимість. Якщо інформація є в центральній базі даних і не потребує додаткової перевірки, то витяг сформується автоматично і одразу надійде на телефон;

4. На Київщині вночі побачили північне сяйво та «поцілунок» Місяця з Венерою. Що відбувається? Незвичайне явище в небі може бути результатом сильного геомагнітного шторму.

Читайте також: Із майже 50 майданчиків для вигулу собак у Львові функціонують лише три. Один з них – двосекційний, а інші два – односекційні;

5. Біля Національної опери України відкрили інсталяцію з гільз від куль «Unbroken Project». Метою проєкту є збір коштів на відновлення України.

Читайте також: Концерти «Один в каное», Yaktak і Ярослава Борута. Куди піти цього тижня у Львові. Зібрали головні події, які відбудуться у місті.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!