Як Львів створює нове військове кладовище і чому на Львівській митниці проводили обшуки. Підсумки доби

9948 0
Нині 11 травня та 442 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбито 39 ворожих атак. Найзапекліші бої – за Бахмут та Мар’їнку.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 6 ударів по районах зосередження противника. Уражено зенітно-ракетний комплекс, склад пально-мастильних матеріалів, 2 артилерійських підрозділи на вогневій позиції та станцію радіоелектронної боротьби окупантів. Знищено 5 ворожих БпЛА різних типів.

Читайте також: Українці вважають бої під Києвом найвизначнішою подією війни. Також найбільше запам’ятали затоплення крейсера «Москва» і бої за Маріуполь.

Та: Львів’янка виступила проти ЗСУ та підтримує російських виконавців. У своєму Instagram дівчина поширила ці інформації під псевдонімом «chornamamba». Її справжнє ім’я – Христина Горун.

Акцент дня: Місце пам’яті. Як Львів створює нове військове кладовище. Львів планує створити нове військове кладовище на місці колишніх військових поховань, що були відомі львів’янам як «марсове поле». Натомість давні поховання перенесуть. Ідея облаштування меморіалу Героїв України, зі слів дослідників та влади, є вирішенням проблеми гідного поховання наших захисників. Саме тут чи не щодня прощаються з полеглими Героями сучасності.

Tvoemisto.tv розповідає історію цього кладовища і яким може бути новий меморіальний комплекс.

Читайте також: Шлях, що веде в минуле. Яку історію приховують будинки перейменованої вулиці Пушкінської в центрі Києва. Перейменування вулиці Пушкінської, що в центрі Києва, було одним з найобговорюваніших у місті в межах торішньої хвилі дерусифікації. Так, від 27 жовтня вона носить ім’я українського підприємця, філантропа, одного з ініціаторів створення Центральної Ради Євгена Чикаленка. Дигер та екскурсовод Кирило Степанець на прохання «Твого міста» розповідає історію вулиці та її будинків.

Ключові події:

1. У головному офісі Львівської митниці у центрі міста проводять обшуки. Цю інформацію Tvoemisto.tv підтвердили у пресслужбі територіального управління БЕБ у Львівській області. Інших подробиць обшуків спочатку не розголошували.

Згодом у Бюро економічної безпеки повідомили, що йдеться безмитне ввезення техніки на 40 мільйонів гривень. Детективи викрили групу осіб, що ввезли на територію України смартфони, комп’ютерне обладнання, побутову техніку та ухилилися від сплати митних платежів та ПДВ.

Читайте також: Хто виконуватиме обов’язки керівника Львівської податкової. На цю посаду призначено Миколу Никитюка, який раніше був заступником начальника відділу контролю за відшкодуванням ПДВ управління оподаткування юридичних осіб;

2. Ексдекана Львівського університету внутрішніх справ звільнили з поліції після самогубства курсанта. «Його спершу відсторонили від посади. Під час службового розслідування декан подав рапорт на звільнення. Його звільнили з посади та зі служби в Національній поліції», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Винниківська тютюнована фабрика виробляє найбільше незаконних цигарок, – аналітика. За даними Kantar, у 2022 році 64% фіктивного виробництва цигарок для duty-free припадали на ТОВ «Винниківська тютюнова фабрика». Як свідчать дані YouControl, ця компанія входить до групи впливового львівського бізнесмена, колишнього депутата Львівської облради, почесного президента ФК «Рух» Григорія Козловського;

3. У пунктах пропуску на західному кордоні запрацювала єЧерга. Як записатись. «Проєкт впроваджуватиметься поетапно. Цього тижня вже запрацювала реєстрація до єЧерги для вантажного автотранспорту в 16 пунктах пропуску через державний кордон. Для автобусів запис буде доступний попередньо з липня, а для легкових автомобілів – з серпня цього року», – йдеться у повідомленні ДПСУ.

Читайте також: В Україні стартувала програма виплат коштів на відновлення житла. Наразі програма сфокусована на відновлення житла, яке має незначні пошкодження. Подати заяву на допомогу можна в «Дії». Протягом місяця спеціальна комісія при громаді має ухвалити рішення щодо надання допомоги;

4. На Львівщині фіксують масову загибель бджіл. Тиждень тому пасічники забили на сполох і повідомили про перші факти отруєння комах, проте вони гинуть й досі;

Читайте також: Чому косити траву треба не всюди. Газони в містах зазвичай займають до 50% площі всіх зелених насаджень. І щороку в травні у соцмережах виникають конфлікти щодо того, чи варто їх підстригати, косити. Екологиня ГО «Плато» Анжеліка Зозуля розповіла, на що це впливає та чи можна від цього відмовитися;

5. Міжнародний інспектор оглянув дитячий майданчик у парку Франка. Його висновки. Дитячий майданчик оглянув представник приватної німецької компанії «SF Service». За допомогою різних приладів він вимірював відстань між ігровими елементами та pf допомогою прототипу дитячої голови та плечей і з’ясовував, чи не випадуть діти у конкретних місцях.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!