Як мешканці Західної України ставляться до святкування Різдва 25 грудня. Опитування

2724 2
Загалом в Україні за три роки прихильників Різдва 25 грудня побільшало на 10%.
ілюстративне фото: L-travel.com

ілюстративне фото: L-travel.com

У західних областях України перенесення святкування Різдва із 7 січня на 25 грудня повністю підтримують 29% опитаних, скоріше підтримують – 14%. Про це ідеться в результатах опитування, проведеного 5-8 грудня соціологічною групою «Рейтинг».

Повністю не підтримують перенесення свята на грудень 31% опитаних мешканців Західної України, а зовсім не підтримують – 14%. По 6% респондентів сказали, що їм важко відповісти або байдуже.

Читайте також: «Це як годинник, що сильно відстає». Чи доцільно в Україні змінити дату святкування Різдва

Загалом по Україні повністю підтримують зміну дати святкування Різдва 16% респондентів. У 2016 році їх було 6%. Ще 9% опитаних, як у 2019, так і в 2016 році, скоріше підтримують перенесення святкування на грудень.

Було опитано дві тисячі мешканців України, похибка становить до 2,2%. Західні області: Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Волинська, Хмельницька та Рівненська.

Читайте також: Як у Львові святкуватимуть Новий рік та Різдво. Оновлена програма

Нагадаємо, раніше соціологічна агенція «Фама» оприлюднила результати опитування мешканців Львова щодо дати святкування Різдва. За даними «Фами», позитивно до зміни дати святкування Різдва із 7 січня на 25 грудня ставляться 43,2% львів’ян-християн (в тому числі 18,1% – дуже позитивно).


Читайте також:
24 Лютого, 2020 18:55
Влад Не обманюйте людей! По календарю різдво святкують 25 грудня і про перенесення дати не може йти мови. Ви б хотіли, щоб ваш день народження сфальшивили і перенесли на пару тижнів? Мова йде про зміну церковного календаря, щоб узгодити його із світським. прочитайте про юліанський, григоріанський та новоюліанський календарі
24 Грудня, 2019 23:15
Валентин Українці! Схаменіться з перенесенням Різдва! Чому, як і в 16-17 столітті, ковтаєте єзуїтськіу та московську лукавість? І Ватикан і Москва будуть раді українській зрадливості й відступу від найдавніших духовних коренів. Москва з задоволенням
піде "спасати" українців від католицизму! А Ватикан - від "совка"!
Вони вже домовились - [***]s://vremya.eu/stati/obschestvo/koljada-ta-r-zdvo-sakralna-osnova-pravos.html
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!