За кого на місцевих виборах у Львові голосувала молодь. Дані соціологів

4263 0
Молодь у Львові віддала перевагу «Самопомочі», «Варті» і УГП.

У Львові, за даними екзит-полу студії Савіка Шустера і телеканалу «Україна 24», «Європейська солідарність» лідирує серед усіх вікових груп, крім 18-29 р., де першість – у партії чинного мера «Самопоміч». Серед молодих львів’ян популярними є партії «Варта» й «Українська галицька партія», серед старших – зростають позиції ВО «Свобода».

У Києві, як свідчать дані екзит-полу, серед виборців віком 18-44 р. Віталій Кличко переміг би в першому турі. Серед виборців старшого покоління зростає популярність кандидатів від «Опозиційної платформи – За життя» Олександра Попова та «Батьківщини» Олексія Кучеренка, а також знижується популярність кандидата від «Голосу» Сергія Притули.

Партія Віталія Кличка УДАР, за даними екзит-полу, лідирує серед киян усіх поколінь, за винятком вікової групи 45-59 років, де лідирує «Європейська солідарність». Водночас серед киян старшого віку зростає популярність і «Опозиційної платформи – За життя».

Читайте також: Явка на місцевих виборах у львові була 38,6%

У Дніпрі, як свідчить екзит-пол, серед усіх вікових груп, крім 60+, лідирує партія «Пропозиція». А серед найстарших дніпрян – «Опозиційна платформа – За життя». Серед молоді Дніпра (18-29) високі позиції займає «Партія Шарія», тоді як серед старших людей (60+) зростають позиції «Блоку Вілкула Українська перспектива».

В Одесі, як показує екзит-пол, чинний мер Геннадій Труханов лідирує серед одеситів усіх поколінь. Стабільно третій – Олег Філімонов від «Слуги народу». А от на другому місті серед молодих одеситів – кандидат від «Європейської солідарності» Петро Обухов, серед старших – кандидат від «Опозиційної платформи – За життя» Микола Скорик.

У Харкові, за даними екзит-полу, «Блок Кернеса – Успішний Харків» лідирує серед усіх поколінь. А «Партія Шарія» бере високий результат серед харків’ян 18-44 і навіть 45-59 років. Серед старшого покоління зростає популярність «Опозиційної платформи – За життя» та «Блоку Світличної – Разом!».

В екзит-полі опитали 39 622 особи на 550 дільницях у 12 містах України Похибка вибірки – 1,9%.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv писало, як реагували на дані екзит-полу у штабах Садового та Синютки.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!