Як на Сихові освячували хрест під побудову майбутнього кафедрального собору. Фоторепортаж

8778 0
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній протягом трьох днів перебуває із візитом на Львівщині.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

Предстоятель ПЦУ, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив хрест під будівництво храму на Сихові. Зведення планують на території церкви святого рівноапостольного князя Володимира, що на проспекті Червоної Калини, 89. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.

«Щойно ми спільно з вами звершили освячення цього хреста і місця під побудову майбутнього кафедрального собору. Для чого ми будуємо храми? Вони є особливим місцем в житті кожного християнина. Найперше тому, що маємо віру в Бога, по-друге, із вдячності Богові за все, що він звершує в нашому житті. Ми будуємо храм як особливе місце, яке святі отці називають часткою неба на землі.

Я переконаний, що спільними зусиллями, спільними молитвами ми досягнемо успіху. Потрібен, звичайно, час. Собори будують, перш за все, в душі, ви зберегли цей храм у власній душі, і це передалося надалі, щоби збудувати храм видимим, в якому, єднаючись в молитві, ми досягаємо успіху. Нехай Господь дає сили всім, хто буде долучатися до побудови. Кожен із нас може долучитися до його спорудження», – каже він.

Читайте також: Які храми Львова відреставрують цього року. Перелік

Глава ПЦУ пригадав історію, коли перебував із візитом в Івано-Франківську, зокрема в університеті Короля Данила, де його запитали: навіщо ви далі будуєте храми, невже ж недостатньо тих храмів, що є. На що він відповів: це – потреба громади, громада приймає рішення і, збираючи ресурси, будує храм.

Нагадаємо, що з візитом Глава ПЦУ перебуватиме на Львівщині до завтра, 13 вересня. Сьогодні він також відвідав Свято-Вознесенську парафію Львова, що розташована на перехресті вулиць Любінської та Виговського. Перед Літургією Митрополит Епіфаній освятив іконостас храму, що складається з 75 ікон. 

Окрім цього, Tvoemisto.tv з'ясувало деталі будівництва нового храму. Дізнавайтеся про це за посиланням.

Володимир Караїм

Фото Володимира Караїма


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!