Як не заразитися Covid-19 на водоймах

3927 0
Дезінфікуючі засоби для очищення згубно на нього впливають.
Фото: Новинарня

Фото: Новинарня

У МОЗ заявили, що Covid-19 не може поширюватися через воду в басейнах, джакузі, спа-центрах. Там посилаються на експертів американського Центру контролю та профілактики захворювань (CDC).

Зазначається, наразі немає доказів поширення збудника Covid-19 через воду в басейнах, джакузі, спа-центрах тощо. Дезінфікуючі засоби для очищення згубно на нього впливають.Втім на сайті однієї з найбільших видавничих компаній світу Elsevier опубліковали статтю італійських дослідників, які пишуть, що докази наявності SARS-CoV-2 у воді дуже мізерні та немає доказів того, що SARS-CoV-2 присутній в поверхневих, підземних водах або передається через забруднену питну воду.

Експерти ВООЗ та CDC констатують, що про фекально-оральний механізм передачі інфекції також не повідомлялося. Отже, можливість поширення хвороби під час відпочинку на пляжах пов'язана із скупченням людей. Збудник нової коронавірусної інфекції здатен передаватися від людини до людини незалежно від того, знаходяться вони у воді, чи перебувають на суші.

Заразитися Covid-19 можна від людини, інфікованої вірусом. Хвороба передається, здебільшого через дрібні краплі, які виділяються з носа або рота під час кашлю, чхання або розмови. Тобто, якщо ви плаваєте, а людина поруч з вами кашляє, ви можете вдихнути ці краплі і, відповідно, інфікуватися.

Захиститися від коронавірусу SARS-CoV-2 допоможе: дистанціювання, регулярне миття рук з милом або оброблення їх антисептиком із вмістом спирту, дотримання правил респіраторної гігієни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!