Як оформити статус внутрішньо переміщеної особи через «Дію» та отримати гроші. Інструкція

1263 0
Статус ВПО можуть отримати користувачі в «Дії» як для себе, так і для своїх дітей.
Застосунок "Дія"

Застосунок "Дія"

Громадяни, вимушені евакуюватися з регіонів, де ведуться бойові дії, до більш безпечних місць України, можуть отримати статус внутрішньо переміщеної особи онлайн та подати заявку на щомісячну виплату. Про це під час брифінгу сьогодні, 20 квітня, повідомив заступник начальника Львівської ОВА з питань цифровізації Олександр Кулепін.

«Від учора реєстрація для внутрішньо переміщених осіб значно спростилася – тепер подати заявку на статус такої особи можна в декілька кліків у застосунку «Дія». Такий крок допоможе усім переселенцям отримати статус ВПО швидко, без очікування в жодних чергах», – каже він.

Читайте також: У «Дії» з'явився новий документ, що замінить втрачений через війну паспорт

Окрім цього, статус ВПО можуть отримати користувачі в «Дії» як для себе, так і для своїх дітей. Уряд передбачив виплати в розмірі 2 000 грн для дорослих та 3 000 грн – для дітей. Їх нарахують на картку «єПідтримки», і кошти можна використати як завгодно: зняти готівку, переказати на іншу картку чи купити будь-який товар.

Інструкція:

  • Оновіть застосунок та в розділі «Послуги» виберіть «Отримати статус ВПО».
  • Вкажіть своє поточне місцеперебування та підтвердьте геолокацію (вона потрібна один раз, щоб скористатися послугою).
  • Якщо у вас є діти, можете отримати статус переселенця і для них – свідоцтва про народження підтягнуться в «Дію» або ж ви можете ввести їх вручну.
  • Далі, щоб отримувати фінансову допомогу, виберіть картку «єПідтримка».
  • Вкажіть, яка допомога вам необхідна (потреби в медичному обслуговуванні, освіті або ж гуманітарці) та залиште контактні дані. Цю інформацію отримає Мінсоцполітики. Щойно з’явиться можливість допомогти, з вами сконтактують представники соцзахисту.
  • Заява сформована. Перевірте її, підтвердьте достовірність даних та натисніть «Надіслати». Довідка ВПО з'явиться з вашими цифровими документами в «Дії», очікуйте виплати на картку «єПідтримки».

 

Додамо, що наразі послуга доступна для українців, які отримують статус ВПО вперше. Міністерство цифрової трансформації України працює над тим, щоб найближчим часом нею змогли скористатися і всі переселенці, що отримали статус ВПО раніше.

Нагадаємо, у застосунку «Дія» знову активні посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. З початку повномасштабного вторгнення росії документи приховали у цілях безпеки.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!