Як оформити субсидію онлайн. Покрокова інструкція

1646 0
Мінсоцполітики роз'яснює українцям, як вони можуть оформити субсидію, не виходячи з дому.
ілюстративне фото:  Glenn Carstens-Peters

ілюстративне фото: Glenn Carstens-Peters

Сьогодні оформити субсидію можна через Інтернет. Для цього потрібно зайти на сайт Міністерства соціальної політики України у рубрику «Е-Сервіси». Там обирати – «Субсидії». Так, вас автоматично переведе на сайт, де потрібно заповнити форму, а саме обрати 1 з трьох способів реєстрації. Це детально роз’яснює Мінсоцполітики.

На стартовій сторінці Системи надання послуги попередньої реєстрації документів про призначення житлової субсидії заявнику пропонують обрати один з варіантів реєстрації/входу:

Крок 1. Якщо обираєте «реєстрація або вхід з ідентифікацією електронним цифровим підписом» та «реєстрація або вхід з ідентифікацією BankID», то подання та підписання документів відбувається лише в електронному вигляді без необхідності відвідування управління соцзахисту.

Читайте також: В Україні змінюються правила нарахування субсидій. Роз'яснення

Якщо обираєте «реєстрація або вхід за адресою електронної пошти», то зазначають, що необхідно подати документи у паперовій формі (після заповнення форми на сайті вам прийде ПДФ-версія документу, яку потрібно буде роздрукувати, підписати і занести у орган соціального захисту). 

Крок 2. Після успішного входу в систему відбудеться перехід до заповнення електронних форм:

- заяви про призначення та надання у грошовій формі через (зазначається відділення банку),

- декларації про доходи і витрати осіб, які звернулись за призначенням житлової субсидії.

Крок 3. Після заповнення всіх необхідних реквізитів слід перевірити та підтвердити правильність даних, що внесли, і подати документ.

Читайте також: Скільки часу триває призначення субсидії і куди скаржитися на затягування роз’яснень Мінсоцполітики

В результаті на електронну адресу надійде повідомлення:

1) вашу електронну заяву на призначення житлової субсидії було успішно зареєстровано. Її номер – 1111111111111. Про всяк випадок збережіть його.

2) Розглядатиме заяву саме той орган соціального захисту населення, який ви зазначили, коли заповнювали електронну форму.

3) У разі, якщо ви не використовували електронного цифрового підпису, доведеться особисто звернутися до органу соціального захисту населення, аби підписати документи.

4) Найближчим часом наші співробітники зв’яжуться з вами, аби узгодити дату і час вашого візиту.

5) До цього листа також додані копії поданих вами документів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!