Політична реклама

Як отримати компенсацію за травми через сніг, ожеледь чи бурульки

1497 0
Українці, що постраждали через неприбраний сніг, ожеледі або намерзлі бурульки, як правило, не домагаються компенсації збитку через суд через незнання своїх прав та відсутність чіткого алгоритму дій. Однак така схема є.

Як повідомляє сайт "ВКурсе", перш за все потрібно викликати швидку.

«Якщо хворий бажає, ми пишемо з його слів, де і як була отримана травма, - пяснює завідувач травматологіної поліклініки Богдан Ісаєв. - До того ж швидка допомога підтвердить, що хворого підібрали саме на цій ділянці».

Окрім того потрібно зняти фото або відео з місця події, записати контакти свідків та звернутись до суду.

"Матеріальний збиток становить сума, витрачена на лікування, тому збережіть всі аптечні і лікарняні чеки. (Щоправда, якщо медикаменти оплачує страхова компанія, суд може відмовити в компенсації). Моральний же збиток можна оцінити в 2 тис. грн — не більше. Але якщо ви судіться не з ЖЕО, а з приватною фірмою, позов можуть переадресувати організації, з якою вони уклали договір з прибирання».

Автолюбителі, які постраждали від слизьких доріг, також мають право на компенсацію від служб, відповідальних за прибирання криги і снігу.

«Потрібно, щоб в обов‘язковому порядку був складений акт обстеження ділянки. Якщо причиною ДТП дійсно є поганий його стан, наприклад, ожеледь, то інспектор повинен обов’язково включити в протокол опис цих недоліків і думку самого водія про те, з яких причин сталося ДТП, — пояснює співробітник прес-служби УДАІ АРК Микола Астапов. — Потім потрібно подавати в суд на дорожні служби. Хоча винуватим можуть визнати і водія, наприклад, якщо він їхав зі швидкістю 90 км / год на слизькій дорозі».


Однак про схожі розгляди юристи теж у цьому році ще не чули.

«Ніхто не хоче йти в суд, адже ремонт авто покриває страхова компанія, — пояснює Наталія Боголюбова. — Моральна шкода може бути таким же, як і при падінні пішохода, але отримати його буде дуже складно. А от якщо ви отримали травми в ДТП, то можна сміливо йти в суд, знову ж таки, з чеками з аптек та лікарень».

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!