Як отримати кошти на ремонт знищеного війною житла та мобільні пункти вакцинації на Львівщині. Підсумки доби

687 0
Нині 24 квітня та 425 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Ситуація на фронті: Міноборони рф розпочало нову масштабну кампанію з набору добровольців, намагаючись якомога довше уникнути нової хвилі відкритої мобілізації й можливої напруженості у суспільстві у зв’язку з цим, про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Влада рф майже напевно прагне відкласти будь-яку нову, відкриту обов’язкову мобілізацію на якомога довший термін, щоб мінімізувати внутрішні розбіжності.

За даними Генштабу (станом на 6:00), основні зусилля ворог зосереджує на наступі на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Відбито близько 60 його атак, найзапекліші бої – за Бахмут і Мар’їнку.

Українська авіація завдала 14 ударів по районах зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 станції радіоелектронної боротьби. Також, збито 2 ворожих розвідувальних БпЛА типу «Мерлін» та «Орлан-10», а також 8 дронів-камікадзе типу «Ланцет».

Читайте також: За рік повномасштабного вторгнення українці почали менше донатити на ЗСУ. Дослідження. Опитані у віці 50+ менше донатили, у порівнянні з іншими. На противагу цьому, молодь готова віддавати найбільше. Характерно, що дохід частково впливає на готовність людини робити пожертви.

Ключові події:

1. Через «Дію» платитимуть гроші для відновлення зруйнованого війною житла. Кабінет міністрів розпочинає тестування програми єВідновлення, за якою люди будуть отримувати кошти на ремонт своїх домівок. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, сервіс запрацює уже з 10 травня. Отримані цільові кошти можна буде витратити на будівельні матеріали чи оплату послуг підрядника. Суму компенсацій визначить спецкомісія, а кошти будуть зараховуватися людям на спецрахунок у банку.

Читайте також: У столиці Словенії українцям продовжили право на безкоштовний проїзд. Пільги не поширюються на приміські сполучення;

2. Від нині на Львівщині діятимуть мобільні пункти вакцинації. Розклад роботи. Зокрема, щепитися можна від поліомієліту і дифтерії.

Читайте також: Львівщина отримала мобільний центр крові. Всередині є медичні ліжка, необхідне для забору крові та проведення лабораторних аналізів технічне обладнання. Водночас тут бути донорами можуть 4 осіб;

3. Де можна перевірити, чи авто перебуває на арешт-майданчику. Це можна зробити на сайті управління безпеки ЛМР. Інформація про автомобіль відображається на сайті протягом трьох календарних днів з моменту евакуації.

Читайте також: Коли триватимуть вступні іспити до магістратури 2023. Пояснення МОН. Вони проходитимуть у дві сесії: основна з 23 червня по 21 липня, а додаткова – з 3 по 16 серпня;

4. На Львівщині аграріям виділять 1,7 млн грн. Майже 400 тис. грн скерують на відшкодування відсотків за договорами лізингу. Це означає, що 8 одиниць сільськогосподарської техніки господарям обійдуться дешевше. Ще 1300 тис. грн скерували на пільгові кредити для проведення весняно-польових робіт.

Читайте також: На Львівщині висадили 3 тисячі сіянців в межах всесвітньої екоініціативи. Зокрема, сосну звичайну, дуб звичайну, модрину європейську;

5. На Львівщині відновили міжвоєнну кам’яницю біля Олеського замку. Фото. В хатині площею 65 кв.м. різні пічки та два окремих входи – з ґанку та з подвір’я. Хатка має глибокий підвал та високе горище – додаткові площі для зберігання та потенційного розширення житлової площі.

Читайте також: У Львові відбудуться «Ігри нескорених». Які види спорту будуть представлені. Це найбільші ветеранські змагання. Цьогоріч вони пройдуть у 9 видах спорту.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!