Як львів'янам перевірити себе у списку виборців та де шукати свою виборчу дільницю

5623 0
Переконатись, що вас внесли до списку виборців, потрібно заздалегідь, адже у день голосування вносити зміни до нього заборонено.
Фото: novezakarpattya.com

Фото: novezakarpattya.com

Є кілька способів перевірити, чи внесені ви до списку виборців. По-перше, можна перевірити свої дані в іменному запрошенні на вибори. Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv начальниця відділу адміністрування ДРВ Зоряна Павлів, дільничні виборчі комісії у Львові вже почали свою роботу і починають розносити запрошення на голосування. Зазначимо, що принести запрошення мають не пізніше, ніж за 10 днів до дня голосування і не пізніше, аніж за 3 дні до повторного голосування.

Читайте також: Як власникам ID-карток проголосувати на виборах президента

Також перевірити свої дані у списку виборців можна у приміщенні дільничної виборчої комісії, до якої ви належите за зареєстрованим місцем проживання. Дізнатись адресу своєї виборчої дільниці також можна на сайті ДРВ за посиланням (потрібно клікнути на район, тоді відкриється мапа ДВК). Зазначимо, у Львові створено 309 виборчих дільниць. Найбільше – 62 – у Шевченківському районі міста, найменше – 28 – у Галицькому районі.

Окрім того, у будь-який робочий день можна прийти із паспортом до відділу ведення Державного реєстру виборців за вашим зареєстрованим місцем проживання та дізнатись потрібну інформацію.

Зображення: Марія Стахів

Зазначимо, у суботу та неділю відділи ведення ДРВ працюють також у вихідні дні (в суботу і неділю): з 10:00 до 13:00 і з 14:00 до 16:00. Зазначимо, внести зміни до списку виборців можна лише до 25 березня.

І четвертий спосіб – перевірити, чи ви є у списку виборців, – через інтернет. Для цього зайдіть на сайт Держреєстру виборців, далі натисніть кнопку «Кабінет виборця», де виберіть перевірку включення і введіть свої персональні дані. Також потрібно обрати свій регіон та місто і залишити адресу електронної пошти. Коли ви натиснете кнопку «Так», далі натисніть «Перевірити дані». Після цього на вашу електронну скриньку прийде код підтвердження, після введення якого у відповідне поле, ви побачите результат запиту.

Якщо все добре і ви є у списку виборців та закріплені за певною дільницею, то у день голосування з 8:00 і до 20:00 приходьте з паспортом громадянина України на виборчу дільницю за зареєстрованим місцем проживання.

Якщо ж ви виявили, що вас немає у списку виборців або якісь дані внесені неправильно, звертайтеся в районний відділ ведення реєстру виборців.

Читайте також: Як проголосувати на виборах президента не за місцем реєстрації. Інструкція

«Якщо людина перевіряла себе через особистий кабінет, то їй прийде повідомлення про те, куди потрібно звернутись, якщо її даних немає. Загалом потрібно звернутись у відділ ведення реєстру виборців за місцем реєстрації. Адреси і номери телефонів усіх відділів реєстру можна знайти на сайті Державного реєстру виборців», – каже Зоряна Павлів.

Нагадаємо, вибори президента України відбудуться 31 березня. У виборчому списку є 39 кандидатів.

Олександра Бодняк

Матеріал підготовлено в рамках проекту за підтримки фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!