Як підбирають кельнерів у найкращих кав’ярнях Львова

2657 0
Минулоріч на сайті Tvoemisto.tv тривало голосування за кав’ярню із найкращим сервісом у Львові. В основі підбірки – кав’ярні, які брали участь в останньому святі «На каву до Львова», а також декілька популярних львівських закладів, без яких, на нашу думку, не зміг би обійтися жодний рейтинг. Переможцем конкурсу стала кав’ярня «Меделін», на другому місті за результатами голосування опинилася кав’ярня «Світ кави».
фото: churrascoranieri.yolasite.com

фото: churrascoranieri.yolasite.com

Власники кав’ярень-переможниць конкурсу розповіли, як вони обирають кельнерів для своїх закладів. Із нагоди святкування Дня кельнера у Львові Tvoemisto.tv пропонує дізнатись, якими ж якостями має володіти офіціант, щоб працювати у найкращій кав’ярні Львова.

«Меделін»

 «Дівчат, своїх працівниць, я не добирав за якимось критерієм, навичками. Для мене головне – щоб любили свою роботу», - пояснив одним із засновників закладу Святослав Стець. Він каже, що краще навчити чогось з нуля, аніж перевчати від старих звичок.

Часом, розповідає Святослав, відправляє дівчат додому, коли ті не в настрої працювати. «Головне у нашому закладі – це гарна атмосфера і гарний настрій, а все решта – це вже така надбудова. Ясно, що все має бути також і смачно», - зауважив він.

Є у закладі одне непорушне правило – замовлення потрібно виконати за п’ять хвилин. Тут немає ніяких страв, окрім десертів. Відтак готувати немає що. «У нас немає окремо кухаря, бармена, офіціанта, бариста. У нашому закладі є одна дівчинка чи дві і вони всі ці обов’язки виконують», - пояснив чоловік.

«Світ кави»

 «Я вважаю, що хорошому закладові не потрібна реклама. Задоволені клієнти – найкраща реклама. Мені дуже подобається один ресторан в Москві, де гостей заборонено називати клієнтами. Всі, хто до нас приходить, - це, в першу чергу, наші гості», - пояснив власник кав’ярні Маркіян Бедрій.

Також розповів, що коли бере працівників на роботу, то, в першу чергу, намагається звернути увагу, чи людина є гостинна, чи любить гостей, відвідувачів. Якщо дівчатка люблять людей, гостей, тоді з ними працюють. Адже навчити варити каву можна будь-кого, а от любити людей – ні.

Читайте також: Львів’яни обрали кав’ярню з найкращим сервісом

Опубліквала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!