Як убезпечити себе на Світовому Дні Молоді: поради Міністерства закордонних справ

2378 0
У зв’язку з проведенням у польському місті Краків з 20 по 31 липня Світового Дня Молоді 2016, поєднаного з візитом Його Святості Папи Римського Франциска, очікується прибуття до Польщі значної кількості іноземців: прогнозована кількість паломників і туристів сягає 2 мільйони осіб. З огляду на це, МЗС рекомендує громадянам України, які планують у цей період здійснити поїздку до Польщі (зокрема – до Кракова), зважати на безпеку у місцях проведення офіційний заходів.
фото: old.dyvensvit.org

фото: old.dyvensvit.org

У зв’язку з планованими заходами очікуються певні обмеження щодо проведення масових зібрань та відвідання окремих місць, правоохоронні органи отримують дозвіл на здійснення адміністративних обшуків.

Громадянам України під час перебування в Республіці Польща на період проведення Світових Днів Молоді в Кракові рекомендується дотримуватися таких порад:

- виявляти підвищену пильність та обережність в громадських місцях та при використанні громадського транспорту; якщо мета поїздки не пов’язана із заходами, передбаченими програмою Світового Дня Молоді, по можливості, уникати місць масового скупчення людей;

- постійно стежити за повідомленнями ЗМІ та офіційних джерел стосовно Світових Днів Молоді в Кракові та враховувати можливу оновлену інформацію при плануванні своїх дій та маршрутів пересування країною;

- дотримуватися інструкцій місцевої влади, особливо у разі виникнення надзвичайних ситуацій, бути готовими до перевірки документів та проведення особистого контролю представниками правоохоронних органів, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу (паспорт громадянина України для виїзду за кордон);

- залишатися на зв’язку зі своїми рідними, регулярно повідомляти їх про своє місцеперебування і заплановані переміщення країною, передбачити надійні канали зв’язку у разі настання надзвичайної ситуації;

- занотувати і мати при собі контактну інформацію для зв’язку і отримання допомоги у критичних ситуаціях. Зокрема, на території Республіки Польща визначено номери телефонів служб екстреної допомоги – 112, поліції – 997, швидкої допомоги – 999, пожежної бригади – 998.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації на території Польщі громадянам України слід невідкладно звертатися на цілодобові «гарячі лінії»:

Генерального консульства України в Кракові +48-787-513-901, адреса ел.пошти: [email protected].

Посольства України в Республіці Польща +48-22-622-15-49, адреса ел.пошти: [email protected]а.

МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса ел.пошти [email protected].

Нагадаємо, раніше Львівська митниця ДФС інформувала, що у зв’язку із проведенням 26-31 липня 2016 року Світових Днів Молоді у Кракові будуть створені окремі смуги руху для автомобілів та автобусів.

Зазначимо, Світовий День Молоді у Кракові передбачає 4 зустрічі та молитви з Папою, а також фестиваль молоді, численні зустрічі, конкурси, обговорення, територію сповіді та ін. Більшість учасників проживатимуть у сім’ях краків’ян, а харчування відбуватиметься у кафе та ресторанах міста чи пересувних точках.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!