Олег Скрипка про те, як позбутися російського впливу, та що відбувається під Бахмутом. Підсумки доби

1240 0
Нині 26 лютого та 368 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині лунав двічі. Перший раз – о 09:26, відбій – 09:53. Другий о 15:57, відбій – о 16:26. В повітрі перебували кілька літаків МіГ-31К вкс рф.

Ситуація на фронті: Командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський відвідав військові частини Сил оборони, які захищають Бахмут та підступи до нього. «Противник не полишає спроби прорвати оборону та захопити Бахмут. Бої ідуть навколо самого міста та на його околицях», – зазначають в командуванні Сухопутних військ ЗСУ.

Зокрема, Сирський перевірив стан справ у підпорядкованих підрозділах, заслухав командирів підрозділів щодо проблемних питань, надав допомогу у їх вирішенні та підтримав військовослужбовців, які мужньо відбивають атаки ворога.

За даними Генштабу (станом на 6:00), рф зосереджує основні зусилля на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Наші захисники відбили 71 атаку противника на цих напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 14 ударів по районах зосередження окпантів. Також уражено пункт управління, радіолокаційну станцію, станцію радіоелектронної боротьби та ще 2 важливі цілі. Окрім того Сили оборони збили три ворожі БпЛА різних типів: «Орлан-10», «Supercam S350» та «Ланцет-3».

На цю ж тему: Мешканців Львівщини закликають ділитися матеріалами про війну. «Просимо усіх небайдужих громадян надсилати спогади та матеріали на адресу: вул. Підвальна, 13, м. Львів, 79008 та електронну пошту Державного архіву Львівської області: [email protected]», – зазначили в архіві.

Акцент дня: Олег Скрипка: «Якщо ми змінили мову, чи зник російський вплив?». Чому ми не цінуємо якісного контенту, ганяємося за модним замість того, щоб вивчати і популяризувати своє; як відсутність смаку і російський вплив на шоу-бізнес не перестають деукраїнізовувати нас; як роспропаганда привела українців у імперію 300 років тому і чому ми ведемося на неї досі; чому питання мови категоричне, а маленька культурна революція вже відбулася, Tvoemisto.tv в «Акцентах тижня» обговорило з музикантом.

«Річ у тім, що в нас культурна катастрофа. У тому числі й через російський вплив. Структура шоу-бізнесу не змінилася. Тож питання: якщо ми змінили мову, чи зник російський вплив? Я кажу, що російський вплив – це російськомовний контент і присутність в ефірі якихось україномовних дурників. Якщо ми забрали російськомовний контент, а вплив залишається, механізм той самий, значить стоїть завдання, щоби був просто низькоякісний продукт. А треба поставити завдання, щоби був якісний продукт, щоби в музику повернувся зміст, а не тільки слова про свободу».

Ключові події:

1. На Львівщині вшанували пам’ять полеглих у війні воїнів. Фото. Організаторам вдалося зібрати світлини та біографічні дані понад двадцяти Героїв, уродженців і мешканців Перемишлянщини, які на щиті повернулися до рідного порогу. Крім того, вдалося встановити час і місце загибелі воїнів та їхню приналежність до бойових підрозділів Збройних Сил України та Національної гвардії України.

2. Дефіциту потужності в енергосистемі немає і не прогнозується, – «Укренерго». Крім того, знизилось споживання електроенергії.

Читайте також: Відтепер українці можуть обмінювати LED-лампи в селах.  Обміняти можна у стаціонарних та пересувних відділеннях «Укрпошти»;

3. Відома львівська косметологиня Ангеліна Сердюк загинула від отруєння чадним газом. «Ангеліна була надзвичайно доброю, емпатичною людиною, допомагала ЗСУ і постраждалим від війни. Світ втратив дуже світлу душу… Біль невимовна», – йдеться у повідомленні її колеги Ілони Потапчук.

Читайте також: Біля Стрийського ринку обвалилося перекриття поверху на будові. Є постраждалі. На це вплинула відсутність контролю у сферах, які стосуються безпеки людей, зокрема й будівництва;

4. У березні в Україні можливе зростання захворюваності на COVID-19, – МОЗ. Протягом останніх двох тижнів фіксують збільшення кількості хворих. Зокрема, на Львівщині на 43% в порівнянні з попереднім тижнем. Упродовж минулого тижня в області провели 4 861 досліджень на COVID-19, з них 772 – позитивні.

Читайте також: Львівські лікарі врятували дитину, що важила менше кілограма. «Стан був дуже важким. Але завдяки комплексному командному підходу до діагностики та лікування все вдалося. Динамічне спостереження невролога, офтальмолога, кардіолога, допомога масажиста забезпечили позитивну динаміку. Анічка виписана додому на 55 добу життя з вагою 2310 г та зростом 47 см», – йдеться у повідомленні Львівського обласного клінічного перинатального центру;

5. Куди піти у Львові на вихідні.  

Tvoemisto.tv зібрало підбірку подій у місті, які можна відвідати.

Погода у Львові: У неділю, 26 лютого, погода буде хмарною, місцями падатиме мокрий сніг. Львів’ян попереджають про ожеледицю на дорогах. Вітер північно-західний 7 – 12 м/с. Температура вночі 1 – 6° морозу, вдень від 1° до 4° тепла.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!