На правах реклами

Щоб не переробляти двічі. Як оглядати квартиру після ремонту

4026 0
На що варто звертати увагу при прийомі квартири після ремонту та що робити, якщо виявили недоліки в роботі будівельників.
https://rbk-kronos.lviv.ua

https://rbk-kronos.lviv.ua

Завершення ремонту в квартирі не менш відповідальний процес, ніж його початок. Після закінчення ремонтних робіт важливо правильно прийняти квартиру, щоб потім не довелося витрачати гроші на переробку чи судові процеси. І хоча будівельники гарантують вам на словах професіональний підхід та якість, все ж краще перевірити, наскільки обіцяне відповідає зробленому.

Як оглянути та прийняти квартиру

Аби уникнути небажаних сюрпризів та вчасно помітити можливі недоліки, компанія Kronos РБК рекомендує звертати увагу на такі моменти прийомки житла:

1. Проводьте перевірку виконаних робіт тільки вдень. Денне світло чудово показує погрішності. Для дослідження потаємних та важкодоступних куточків оселі візьміть ліхтарик. Усі виявлені дефекти сфотографуйте або зафіксуйте на відео. Не забувайте кожен момент звіряти з планом та занотовувати зауваження, щоб потім перенести їх до акту огляду приміщення.

2. Ретельно перевірте інженерні комунікації. Почніть з розеток та вимикачів. Перевірте кожен прилад окремо, щоб впевнитися, що він працює як слід. Потім увімкніть воду, спостерігайте за напором води та тим, як швидко вона стікає у каналізацію. Після цього погляньте, чи немає протікань. Те саме зробіть із санвузлом, ванною, душовою кабіною. Завжди звертайте увагу на зовнішній вигляд усього устаткування.

3. Перевірте всі поверхні. Вони мають бути рівними. Для цього краще взяти з собою спеціальний прилад — рівень. Огляньте, чи відсутні подряпини, сколи. Під шпалерами не повинно бути «здутостей».

4. Огляньте якість встановлення вікон та дверей. Особливо зверніть увагу на механізми: вікна та двері повинні зачинятися та відчинятися плавно і легко. Подивіться на склопакети та фурнітуру. Усе має бути рівним та охайним, без дефектів.

5. Опалення та вентиляція. Ретельно перевірте кожен прилад, що входить до системи. Увімкніть і вимкніть кілька разів, щоб переконатися в тому, що вони працюють. До вентиляційного отвору піднесіть запальничку: вогонь має туди засмоктати.

6. Намагайтеся проводити перевірку після повного прибирання. Якщо будівельна компанія не надає таких послуг, зверніться до клінінгової компанії. На завершення процесу варто укласти та підписати у двох примірниках акт приймання-передачі виконаних робіт. Ця процедура стане запорукою вашої безпеки, що дозволить надалі уникнути будь-яких інцидентів.

Що робити, якщо під час перевірки виявили недоліки

Якщо ви помітили певні дефекти у роботі будівельників, дотримуйтеся наступного алгоритму дій:

1. Напишіть заяву на ім’я відповідальної за проведення ремонту особи з проханням усунути всі недоліки.

2. Додайте до нього список усіх проблем, які ви виявили.

3. Передайте заяву виконавцю, який повинен видати вам копію документу.

4. Вимагайте встановлення остаточного терміну виправлення усіх дефектів.

5. Дочекайтеся усунення всіх недоліків.

6. Акт прийому-передачі квартири підписуйте лише після того, як переконаєтеся, що всі недоліки ліквідували.

Якщо ви почнете перевірку з останнього пункту, то довести наявність будівельного браку через вину підрядника буде вкрай важко, а будівельна компанія може відстоювати ту думку, що виявлені пошкодження сталися за вашої вини.

Якщо ви шукаєте для оформлення інтер’єру якісні світильники чи лампи, зверніться до компанії Pikartlights. Тут ви знайдете поєднання сучасних лаконічних форм і матеріалів, які використовували майстри в давні часи. Світильник Pikartlights бездоганно впишеться в інтер’єр, додасть елегантності простору, розставить акценти та створить необхідну атмосферу. Якщо у каталозі ви не знайдете лампу, що пасуватиме вашому інтер’єру, майстри можуть переробити її під індивідуальне замовлення. Детальніше про колекції та асортимент – на сайті Pikartlights.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!