Як правильно святкувати Різдво Івана Хрестителя та що буде з електросамокатами у Львові. Головне

1330 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото Дар

Фото Дар'ї Кучер

У Львівській міській раді відбувся круглий стіл на тему «Електросамокати. Що далі?», на якому робоча група розглянула проблеми й питання врегулювання правил користування електросамокатами, а також презентувала правила на прокат електросамокатів у Львові.

Читайте також: Чим небезпечні велосипеди. Підсумки пожежі на Виговського у Львові

7 липня християни відзначають свято Різдва Святого Івана Хрестителя – найбільшого святого після Діви Марії. Часто через незнання празник називають Купалом, зазначаючи, що це його народна назва. Отець Ігор Цмоканич, священник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ пояснює, чим відрізняються два святкування та чим особлива постать самого Івана Хрестителя.

Галицький районний суд Львові прийняв рішення про відсторонення на два місяці від посади очільника управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Василя Петрика. 

Читайте також: Сквери твого міста. У Львові облаштують п’ять нових просторів

Депутати Львівської міської ради пропонують скасувати рішення виконавчого комітету про підняття вартості проїзду у громадському транспорті Львова. Розглянути ухвалу планують на пленарному засіданні у четвер, 8 липня, утім її ще не внесли у порядок денний. 

У Львові оголосили архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію будівлі крематорію на території Голосківського цвинтаря. А компанія «Фест» планує звести багатоповерхівку на вулиці Героїв Майдану.

Також на Львівщині облаштували міст, який веде до могили князя Святослава, що розташована у селі Гребенів Сколівського району. 

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!