Як проводити менше часу в соцмережах: у світі стартує флешмоб Scroll Free September

3480 0
Скоро в налаштуваннях Facebook і Instagram з’являться нові можливості, покликані обмежити «залежність» користувачів.
фото RSPH

фото RSPH

Королівська спілка громадського здоров’я Великобританії (RSPH) ініціювала флешмоб Scroll Free September та закликала користувачів гаджетів на місяць відмовитись від соцмереж, повідомляється на офіційному сайті спілки.

Учасники флешмобу не гортатимуть стрічку Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat та інших додатків протягом вересня. Або принаймні вони намагатимуться проводити в них якомога менше часу.  В організації вважають, що це допоможе активним користувачам «повернути контроль над своїм життям».

Читайте також: У Львова з'явився офіційний Twitter-акаунт

Торік RSPH представила доповідь, у якій вказала на потенційні негативні наслідки від користування соцмережами. З-поміж них – тривога, депресія, негативне ставлення до власного тіла, кібербулінґ, поганий сон, а також страх щось пропустити.

Під час Scroll Free September можна виявити, які аспекти користування соцмережами приносять задоволення, а які змушують почуватися погано, та вибудувати більш збалансовані та свідомі взаємодії з ними, зазначають в організації.

Поряд з тим, дві найпопулярніші соціальні мережі світу – Facebook і Instagram, анонсували налаштування, які допоможуть користувачам стежити за часом,  проведеним у цих соціальних мережах, створювати ліміт на цей час і блокувати повідомлення.

Незабаром в налаштуваннях Facebook і Instagram (який належить Facebook) з’являться нові можливості, покликані обмежити «залежність» користувачів від цих соціальних мереж.

Читайте також: Як перевірити, чи використовував Facebook ваші дані. Інструкція

Зокрема, у профілі з'явиться лічильник, що показуватиме скільки хвилин в середньому протягом дня був відкритий додаток, а також статистика для кожного окремого дня.

Там же можна буде включити сигнал попередження, який вмикатиметься у випадку перевищення ліміту перебування в соцмережі. До того ж з'явиться можливість відключати пуш-повідомлення на час від 15 хвилин до 8 годин.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!