Як розмитнити «євробляху» під час воєнного стану. Пояснення

2871 0
Спрощення не застосовуються до авто з росії, білорусі та тимчасово окупованих територій.
Фото: умовне

Фото: умовне

Раніше, щоб ввезти в Україну авто з іноземною реєстрацією, громадянам потрібно було сплатити акцизний податок, мито та ПДВ. Наразі ці платежі тимчасово скасували для громадян, які ввозять транспортні засоби. Президент України Володимир Зеленський підписав Закон №2142-ІХ від 24.03.2022 та підтримав чергові митні спрощення на період дії воєнного стану. Документ вже почав діяти.

Йдеться, зокрема, про:

  • легкові авто та кузови до них;
  • напівпричепи та причепи;
  • вантажні транспортні засоби та транспортні засоби, призначені для перевезення вантажів та понад 10 осіб;
  • мотоцикли

 

Читайте також: Репресії проти «блях». Чому ціну авта для пересічного українця хочуть зробити непересічною

Як повідомляють у Державній митній службі України, тепер громадяни можуть розраховувати на значну економію витрат – потрібно сплатити лише збори на першу реєстрацію авто та на його сертифікацію. Тож попри війну українці отримають з-за кордону свої авто.

Додамо, що спрощення не застосовуються до авто з росії, білорусі та тимчасово окупованих територій. А по завершенню дії воєнного стану громадянам не потрібно буде доплачувати платежі, від яких вони наразі звільнені. Закон не передбачає відстрочень. Водночас порядок оформлення авто залишається таким як до прийняття спрощень.

Нагадаємо, 8 лютого завершився період дії спрощеного митного оформлення та оподаткування вживаних автомобілів з іноземною реєстрацією. Загалом, за даними Державної митної служби, оформили понад 88 тис. таких транспортних засобів, а до Держбюджету України сплатили понад 3 млрд грн.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!