Як швидко почнеться вакцинація від Covid-19. Прогнози

3586 0
Більшість жителів розвинених країн від коронавірусу провакцинують до осені 2021 року.
Фото: Shutterstock

Фото: Shutterstock

До осені 2021 року понад 70% жителів розвинених країн будуть вакциновані від коронавірусу. Такий прогноз дає інвестиційний банк Goldman Sachs, повідомляє Liga.net з почиланням на CNBC.

Читайте також: COVAX виділить Україні безкоштовно вакцину для 4 мільйонів українців

Економісти змоделювали графік вакцинації, спираючись на оцінки пропозиції вакцин провідних розробників Pfizer и BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Novavax і Johnson & Johnson.

За прогнозом Goldman Sachs, першими отримають вакцину ті групи населення, які схильні до найвищого ризику в США. Це станеться вже в середині грудня. Користь від появи вакцини жителі США і Канади відчують у першому кварталі 2021 року. До цього часу вакцинацію пройде половина населення цих країн.

Читайте також: З'явилася вакцина проти коронавірусу, яка, за даними розробника, захищає на 95%

Спираючись на заяву глави Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, економісти прогнозують, що Європейське агентство з лікарських засобів санкціонує вакцини до кінця цього року.

Масова вакцинація в ЄС, Японії й Австралії очікується в травні, у Великобританії – в березні.

У Goldman Sachs прогнозують, що не раніше жовтня наступного року має стартувати вакцинація дітей у віці до 12 років, після того як ближче до середини року виробництво вакцин стане масовим.

Нагадаємо, що за прогнозами ВООЗ готова вакцина від коронавірусу може з'явитися до кінця 2020 року і вже 31 розробник вакцини проти коронавірусу перейшов до клінічних випробувань.

Українці зможуть отримати вакцину від Сovid-19 не раніше травня наступного року. За словами Максима Степанова, перший транш для України становитиме 1,2 млн доз. Загалом за програмою COVAX країна отримає до 8 млн доз, яких вистачить для щеплення 4 млн громадян. Йдеться про отримання препарату компанії Moderna.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!