Як створювали малий Державний Герб та кому ще дозволили перетин кордону. Підсумки доби

886 0
Нині 20 лютого та 362 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Заборона

Фото: Заборона

Ситуація на фронті: Головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі підтримує надання Україні найбільш сучасної західної зброї включно з винищувачами F-16 та ракет великого радіусу дії для наближення її перемоги у війні з Росією, про це він сказав під час закритого брифінгу для американських законодавців. Його запитали, чи допоможуть винищувачі F-16 Україні перемогти у війні з Росією. Він відповів: «Так».

Американський генерал сказав, що США та їхні союзники повинні надіслати Україні найсучасніше озброєння, яке можливо передати. Йдеться про сучасні літаки, безпілотники і ракети з дальністю польоту понад 100 кілометрів, такі як ATACMS.

За даними Генштабу (станом 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

ЗСУ відбили атаки окупантів на Гряниківку Харківської області; Білогорівку – Луганської; Васюківку, Дубово-Василівку, Берхівка, Бахмут та Іванівське – Донецької.

Українська авіація завдала 20 ударів по районах зосередження ворога, 7 – по його ЗРК на вогневих позиціях, а також ще 2 удари – по інших важливих об’єктах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили батарею РСЗВ окупантів. Також наші захисники збили ворожий Су-25, 2 БпЛА «Орлан-10» та 2 дрони-камікадзе типу «Ланцет-3».

Читайте також: Бійці Львівської тероборони показали, як атакували ворога з повітря. Відео. Після влучної атаки з повітря в окупантів – два важких поранених, а для їхньої евакуації ворог задіяв ще півтора десятки військових.

Акцент дня: Тризуб Незалежності. Історія герба, який називають «Тризубом Чорновола», та що він означає. Щороку 19 лютого українці відзначають День Державного Герба України. Цього дня 1992 року Верховна Рада затвердила тризуб як Малий Герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба. Tvoemisto.tv пропонує пригадати історію створення малого Державного Герба, що втілювали львівські художник та історик. Зокрема, історик Андрій Гречило розповів про проєкт Герба, що переміг на конкурсі 1991 року.

«Основна концепція герба полягала в тому, що ми відновлюємо нашу державність. І Україна виникла не з нуля у 1991-1992 роках, а відновлює свою державність ще з 1918 року, коли було проголошено Четвертим Універсалом незалежність УНР. Ми запропонували тоді Великий Герб, на той час це була диковинка. Не зовсім стандартне рішення, бо Радянський союз і УРСР мали по одному гербу. Наш Великий Герб зображав два щитотримачі – давньоруський ратник та козак з мушкетом. Під щитом була декоративна гілка з калиновим листям, перешита синьо-жовтою стрічкою».

Ключові події:

1. Уряд дозволив виїжджати за кордон ще одній категорії людей. Про кого йдеться. Через держкордон пропускатимуть жінку, яка є усиновлювачкою, опікункою, піклувальницею, однією з прийомних батьків або однією з батьків-вихователів. Також виїжджати з України зможе чоловік, який є одиноким батьком, одиноким усиновлювачем або опікуном, піклувальником, прийомним батьком чи батьком-вихователем. Ідеться про чоловіка, який не перебуває у шлюбі та самостійно виховує та утримує дитину без участі матері.

2. Як змінився рівень доходів українців після повномасштабного вторгнення росії. Дослідження. Серед тих, хто мав роботу до війни, 40% працюють у звичному режимі, 17% – віддалено або частково, 8% – знайшли нову роботу. 33% – сьогодні не працюють.

Рівень доходів з початку війни у 6% респондентів збільшився, у 36% – майже не змінився, у 17% – незначно зменшився, у 30% – значно зменшився. 10% опитаних втратили практично всі доходи. Гірша ситуації з доходами серед мешканців півдня і сходу.

3. Які нові грантові програми діють для підтримки бізнесу у Львові. Перелік, умови. Сума грантів становить до 4 500 євро – для мікропідприємств та до 20 000 євро – для малих підприємств.

Читайте також: У Львові діє «Банк освітніх резюме». Як і хто може скористатися. Кожен, хто шукає роботу, може заповнити гугл-форму та залишити свої дані, щоб сконтактувати із керівником школи, який шукає фахівця;

4. Кліматологиня пояснила, із чим пов’язана аномально тепла зима та якою буде весна. За словами завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Укргідрометцентру Віри Балабух, причинами теплої погоди є зміна клімату, яка зумовлена людською діяльністю, а також особливостями атмосферної циркуляції, що спостерігаються у північній півкулі.

На цю ж тему: Синоптики оголосили у Львові штормове попередження. Львівʼян закликають під час негоди не ходити під розлогими деревами, рекламними щитами, лініями електропередач і антенами, бо пориви вітру можуть їх пошкодити;

5. У Львівському еколого-натуралістичному центрі оселилися дикобрази. Цей вид дикобразів походить з Північної Африки, однак він адаптовується до нашого клімату за належних умов. Імен тварини ще не мають. Вони зимують в утепленому приміщенні, так як і бабаки.

Історія Львова: Львівському скансену подарували рідкісну колекцію старовинних адресних табличок. Це таблички з номерами житлових будинків та страхових товариств із теренів Гуцульщини, Покуття та Буковини.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!