Як ситуація з пальним вплинула на роботу громадського транспорту у Львові

4895 0
Ціна пального із початком війни постійно коливається.
Фото: Михайло Дідух

Фото: Михайло Дідух

Ситуація з пальним зачепила і громадський транспорт у Львові, проте трейдери надають пальне без обмежень в кількості для перевізників. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

«Ця ситуація значно вплинула на ціну пального, це створює великі проблеми для перевізників. Місто працює з трейдерами і з перевізниками для того, щоб знайти оптимальні постачання та ціну, адже це впливає на нормальне функціонування транспорту, особливо приватним перевізників», – каже він.

Читайте також: У Львові курсують автобуси для переселенців. Куди можна доїхати

Кожен перевізник самостійно проводять торги та шукають відповідних постачальників. Ціна пального із початком війни постійно коливається. Якщо декілька тижнів тому ціна на пальне була знижена, то сьогодні вона набагато зросла, і кожен день збільшується.

Чиновник зазначив, що для юридичних осіб ціна є вищою, ніж на заправках.

«Ми б не хотіли, щоби це вплинуло на рух транспорту... Сподіваємося, ціна пального не вплине на пасажирів. Наразі шукають постачання палива за якусь адекватну ціну. Як відомо, ця ситуація повинна вирішитися найближчим часом, то, маємо надію, що до цього моменту вдасться дотягнути без значних змін, які могли б відчути пасажири», – додав він.

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя у час війни

За його словами, станом на сьогодні орієнтовно 70% транспорту випускають приватні перевізники. Комунальне АТП-1 випускають автобуси, як до воєнного часу, а саме – 190 одиниць, за літнім графіком. Теперішню ситуацію, додає він, можна порівняти з пасажиропотоком в періоди локдаунів, не так багато людей працює регулярно і в офісах. 

Нагадаємо, що Львів отримав понад 20 автобусів з Польщі як гуманітарну допомогу для потреб міста, мешканців та переселенців. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!