У львівській лікарні швидкої допомоги вперше провели операцію на відкритому серці. Відео

6935 0
Операція тривала 4,5 години.

У Львівській лікарні швидкої допомоги провели першу в історії закладу операцію на відкритому серці. Пацієнтом став 57-річний чоловік.

Три роки тому він переніс інфаркт, який пошкодив серце. Останнім часом він почав скаржитися на загрудинний біль при ходьбі та задишку й звернувся до лікарів.

Детальне обстеження показало багатосудинне ураження коронарних артерій та комбіновану мітральну ваду. Серце перекачувало кров вдвічі повільніше, аніж мало б. Уже перебуваючи у відділенні кардіохірургії, стан пацієнта різко погіршився, болі не знімалися медикаментозно. Тому медики вирішили терміново його прооперувати.

Пацієнту провели складне хірургічне втручання – аорто-мамарокоронарне шунтування і протезування мітрального клапана – під час якого зупиняли серце та використовували апарат штучного кровообігу. Кардіохірурги в обхід бляшок нашили шунти, через які відновили кровообіг в ділянки серця. Для цього взяли два шматочки вени з правої ноги пацієнта та внутрішньогрудну артерію. Операція тривала 4,5 години.

Ця операція стала першою для Львівської лікарні швидкої допомоги. Tvoemisto.tv побувало у медзакладі та розпитало лікарів та першого пацієнта, які операції тут проводитимуть та хтоо може розраховувати на операцію у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!