Як у Львові демонтували самобуд УПЦ МП та відставка голови Львівської облради. Підсумки доби

1343 0
Нині 7 квітня та 408 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що інформацією про те, де і коли розпочнеться контрнаступ ЗСУ, володіють не більше ніж 5 людей на планеті. За його словами, коли почнуться ті чи інші військові дії, ті чи інші військові операції – це інформація для дуже обмеженого кола осіб.

Данілов додав, що українці помітять, коли «все почнеться». Однак, за його словами, «де, коли та в який час» – питання абсолютно закриті.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбито понад 40 його атак.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 8 ударів по районах зосередження окупантів. Уражено 2 склади паливно-мастильних матеріалів та ворожу станцію радіоелектронної боротьби. Також наші захисники знищили 3 БпЛА різних типів («Орлан-10», «Supercam» та «Ланцет-3»), а також 3 коригованих авіаційних бомби.

Читайте також: Міноборони показали легендарних «Привидів Києва». Нині українські пілоти продовжують вправно закривати українське небо на радянських літаках – щодня викладаються на повну, вижимають все з цієї техніки та працюють над забезпеченням спокійного неба.

Та: У Львові збирають Великодній кошик для військових. Як долучитися. Охочі можуть приносити продукти та залишати їх у холі ЛОВА, а з 10 до 14  квітня працюватиме ще кілька локацій.

Акцент дня: На Сихові почали демонтаж самобуду московського патріархату. Перед демонтажем провели інвентаризацію майна і склали відповідні описи в присутності свідків під відеозапис.

Читайте також: Грушевський був тут церковним старостою. Про храм у центрі Львова, що перейшов до ПЦУ. Доктор історичних наук, старший науковий співробітник відділу археології Інституту українознавства ім. Івана Крип’якевича НАН України Микола Бандрівський пояснює, що церква на вул. Бобанича від початку була православною, але не російською, та називає факти з історії православ’я у Львові.

А також: Частина храмів московського патріархату на Львівщині досі не перейшла до ПЦУ. Як повідомив перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик, в області зареєстровано 47 релігійних громад УПЦ МП, 25 із них – діють досі.

Та: Приміщення УПЦ МП на Пекарській передали Першому ТМО. Там створять реабілітаційний центр для військовослужбовців.

Ключові події:

1. Голову Львівської облради Ірину Гримак відправили у відставку. Відповідне рішення депутати прийняли під час таємного голосування. «За» проголосували 48, а участь в опитуванні взяли 49 депутатів. Перед цим Ірина Гримак зачитала звіт за останні два роки.

Читайте також: Мовний скандал в університеті Ірпеня: викладачка відмовлялася проводити лекції українською – її відсторонили. На зауваження студентів перейти на українську викладачка запропонувала студентам не приходити на її заняття та опановувати матеріал самостійно;

2. Реформа медичних закладів у Львові триває. Що варто знати пацієнтам. Чи формують у Львові спроможну мережу медичних закладів; з якими викликами зіткнулися заклади охорони здоров’я Львова під час реорганізації та які плани щодо неї в місті й регіоні; чи можлива синергія державної та приватної медицини; на що найбільше скаржаться пацієнти і як можна вирішити ці проблемні моменти, Tvoemisto.tv з’ясовувало в межах дискусії «Львів медичний. Як у місті та регіоні реформують заклади охорони здоров’я»;

3. Львів’яни обурені надписом «Все для причастя» на магазині алкоголю. Релігійний журналіст Тарас Бабенчук записав відео із закликом зняти надпис, оскільки це ображає християн, які готуються прийняти святе причастя у часі Великоднього посту. Його підтримав священник УГКЦ отець Юстин Бойко та інші небайдужі львів’яни.

На цю ж тему: У міськраді відреагували на надпис «Все для причастя» на магазині алкоголю у Львові. «Сьогодні ми вже провели розмову із власниками магазину. Нам пообіцяли впродовж двох днів забрати неоднозначний напис», – зазначила директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Ірина Кулинич.

4. «Дослідження триватимуть роками». У Львові обговорили реконструкцію площі Міцкевича. Йдеться про територію, розташовану в межах історичного центру Львова, що внесений до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також: Львів'яни скаржаться на занедбання «Піскових озер». Коли продовжать очистку. В суботу, 8 квітня, відбудеться загальноміська толока, і підрядник, що виконував роботи з очистки озер від намулу, буде очищати плесо від рослинних залишків (очерету) та прибере мул під містком.

Та: Місяць боротьби із незаконною рекламою. Скільки конструкцій зникли з вулиць Києва. Загалом демонтували аж 2 633 вивісок;

5. У Шевченківському гаю вперше за 10 років встановлять стародавню хатину. Це перший музеєфікований великий експонат з Полісся за останні роки.

Читайте також: Мешканці Львівщини можуть долучитися до встановлення рекорду з декорування понад 1000 пасок. Їх будуть випікати за старовинним карпатським рецептом на дровах без додавання штучних інгредієнтів.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!