Політична реклама

Як у Львові функціонує сучасний спортивний майданчик на вулиці Івана Пулюя. Фото

3472 0
На території можуть займатися учні ліцею ім. Івана Пулюя, а також мешканці мікрорайону, приватні дитячі клуби й аматорські команди.

У межах програми розвитку «Львів 2020» у місті розвивають спортивну мережу шляхом створення вуличних тренувальних майданчиків. Одним із прикладів став сучасний простір на вулиці Івана Пулюя з міні-футбольним полем, штучною травою, освітленням, відеонаглядом, озвучкою, трибунами та навіть питним фонтаном.

Його створили два роки тому в межах проєкту «Наукова – розумний мірорайон», і він є яскравим прикладом співпраці, адже частково його облаштували за кошти міського бюджету із залученням приватних. До цього там було занедбане поле. Зараз же на території майданчика займаються учні ліцею ім. Івана Пулюя, на балансі якого він перебуває, а також мешканці мікрорайону, приватні дитячі клуби й аматорські команди.

Покриття поля просипали спеціальною гумовою крихтою згідно з технологіями, що зменшують ризики травмувань гравців.

«До реалізації майданчика були дотичними багато фахівців, та ми знайшли оптимальний варіант, яким він має бути та які події тут потрібні. Нині він є взірцем для облаштування майданчиків інших львівських шкіл. На Науковій, до речі, 30 років не було таких спортивних подій, які є сьогодні, адже тепер саме тут можна проводити матчі, наприклад, Гранд-ліги Львівщини чи інші змагання за участі спортивних громад», – каже ініціатор проєкту та координатор проекту «Наукова – розумний мікрорайон», депутат Львівської міської ради Андрій Шевців.

На полі також є коментаторська та спортивне табло. Роздягальні поруч обладнані душовими, бактерицидними рециркуляторами, які дезінфікують повітря, а при вході до приміщення спеціальний пристрій безконтактно, тільки зчитуючи ваше обличчя, вимірює температуру та веде облік усіх, хто заходив. Це спрощує роботу адміністратору майданчика, який тут стежить за розкладом тренувань, адмініструє будівлю та реманент.

«Подібні майданчики у Львові є, але повністю укомплектованих, як цей, немає. Окрім цього, зараз разом із батьками та адміністрацією ліцею ім. Івана Пулюя працюємо над модернізацією нижнього (великого) спортивного поля. Хочемо, щоби там був багатофункціональний спортивний майданчик, де займатимуться учні ліцею поруч та мешканці мікрорайону», – додає він.

Також, за словами Андрія Шевціва, на межі спортивного майданчика з міні-футболу з вул. Кульпарківською сьогодні готують ще одну територію, яка в перспективі має стати платформою для підготовки спортсменів до змагань з кросфіту та стронгмену. Зараз для цього формують необхідні документи і вже почали підготовчі роботи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!