У сім разів більше. Як у Львові працює завод, який виготовляє кисень для хворих із Covid-19

2810 0
Це єдине в Україні підприємство, яке виготовляє медичний кисень у великих обсягах
Фото: Львівський хімічний завод

Фото: Львівський хімічний завод

Виробництво рідкого медичного кисню на хімічному заводі, що на вулиці Рахівській, за останній рік збільшилося учетверо, а газифікованого – у сім разів. Тут сьогодні працюють близько 200 осіб. Щоб повністю забезпечити киснем лікарні, восени працівникам доводилося працювати у 2-3 зміни, а робітничому персоналу практично без вихідних, повідомили у Львівській ОДА.

Читайте також: У Центрі легеневого здоров'я запрацювала нова киснева станція 

Виручені кошти завод й далі вкладає у газифікатори, кріоциліндри, інше обладнання. На цей рік запланували багато роботи у лікарнях всієї Західної України.

Станом на сьогодні 80% з 3282-х пацієнтів, які перебувають у лікарнях Львівщини з коронавірусом, потребують кисневої підтримки. В області киснем забезпечені 4042 ліжка.

Читайте також: Під лікарнею у Львові черга карет «швидкої» із хворими на Covid-19. Фотофакт

Львівський хімічний завод виробляє і реалізує рідкий медичний кисень, а також переробляє його на газифікований – у балонах. Лікарні, що мають газифікаційні кисневі станції (кріогенний газифікатори), використовують рідкий кисень, який на місці перетворюється на газ і подається по киснепроводах у палати.

Сьогодні 2 675 ліжок у лікарнях області мають таке централізоване підведення кисню. Ці кисневі станції також встановлювали працівники «Львівського хімічного заводу». Вони ж прокладали киснепроводи і вводили весь цей механізм в експлуатацію.

Нагадаємо, що у Центрі легеневого здоров'я з 1 квітня запрацювала нова киснева станція, яка дозволить під'єднати до кисню ще 100 ліжок для хворих із Covid-19.

Фото Львівської ОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!