Як на дільницях Львова проходить голосування. Фото

1588 0
При вході виборцям вимірюють температуру та просять обробити руки антисептиком. Лише потім впускають всередину.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У Львові триває голосування на місцевих виборах. Усі виборчі дільниці в місті відкрились і працюють. О 8.00 годині ранку відкрилися й дільниці на окрузі, що розташований у середній школі №32, на вулиці Ярослава Гашека, 13 (Сихівський район).

Читайте також: Львів’яни скаржаться на великі черги на дільницях. Фото, Відео

На окрузі є кілька дільниць – на 1, 2 та 3 поверхах. О 9.15 годині черги на вулиці поблизу округу не було, проте всередині школи людей все ж назбиралося з два десятки. За словами заступника голови дільниці №462029 Ігора Кінаша, набагато більших черг вони очікують згодом – після завершень богослужінь.

Поблизу дільниці №462028, що на 2 поверсі школи, найбільш людно. Щоб проголосувати, дехто мав вистояти по 15-20 хвилин у черзі.

«Велика черга, бо всі свідомі і хочуть якнайшвидше проголосувати. За дільницею закріплені великі будинки, де є багато мешканців. Не всіх можемо одночасно впустити, просимо тримати дистанцію, тому й утворюються черги», – кажуть члени виборчої комісії.

При вході на дільницю виборцям вимірюють температуру та просять обробити руки антисептиком. Лише потім впускають всередину. Якщо у когось з виборців температура тіла підвищена, проголосувати вони все ж можуть, але в окремо виділеній для цього кабінці.

«Якщо людина має температуру тіла вище за 37,2, просимо пройти в окремо відділену кабінку, щоб все відбулося безпечно. Зранку тут вже проголосувало 3 людей, в яких була підвищена температура », – каже секретар дільниці №462029 Олег Дроздовський.

Також на дільниці, яка не надто велика, є окрема кабінка для людей з інвалідністю. У ній стоїть крісло і туди можуть заходити по 2 осіб.

Всередині дільниць усі люди стоять в межах 1,5 метри один від одного.

За словами Олега Дроздовського, усі кабінки на дільниці та скриньки для голосувань дезінфікують. Для цього навіть виділили спеціальні дезінфектори.

Для тих, хто не знає як голосувати, на стенді та на столах є вся інформація про кандидатів. Також тут можна прочитати, як правильно робити свій вибір. Члени комісії кажуть, що коли виборці прийдуть з дітьми, їх впустять, а ось з тваринами – ні.

У холі школи №32 проводять й опитування від Президента. Люди цікавляться, підходять, розпитують, проте участі в опитуванні беруть далеко не всі. Ті, хто погоджується пройти опитування, запитальник кидають у скриньку. Згодом «бюлетені» підрахують. Нагадаємо, таке голосування є добровільним і ніякої юридичної сили не має.

Читайте також: Україна після 25 жовтня. Як житимуть громади за новими правилами

Проводять на окрузі й екзит поли. Зокрема від Свободи слова Савіка Шустера та соціологічного агентства Фама.

«Проводимо попереднє опитування і всі дані відправляємо на Київ для попередніх підрахунків екзит полу. Будемо робити опитування цілий день, поки будуть люди. Усе анонімно», – каже представниця Свободи слова.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv давало детальну інструкцію для виборця та інформувало про всі зміни, до яких треба бути готовими. Місцеві вибори 2020 у Львові та ОТГ. Найважливіше.

Фото: Тарас Бабенчук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!