Як у Львові відновлюють сторічну віллу та петиція про відсторонення Кличка. Підсумки доби

1178 0
Нині 6 червня та 468 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 02:36, відбій – о 04:11. Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, у Львові та області все спокійно.

За даними Генштабу, цієї ночі рф знову завдала масованого ракетного удару по Україні. Ворог застосував 35 крилатих ракет, проте, усі вони були знищені.

Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко зазначив, що в Києві та навколо столиці українська ППО знищила понад 20 повітряних цілей ворога. Влучань не допущено, даних про потерпілих наразі не має. Внаслідок падіння уламків в Деснянському районі пошкоджено дорожнє покриття, лінії електропередач тролейбусного сполучення, частково вибиті вікна магазину.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Відбулось більш як 40 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 31 удар по районах зосередження окупантів та 6 – по його ЗРК. Уражено 2 пункти управління, склад боєприпасів, 12 артилерійських підрозділів противника на вогневих позиціях, а також ще 4 важливих цілі. Знищено 10 ворожих розвідувальних БпЛА та 6 ударних, різних типів.

Читайте також: Від початку війни на Львівщині викрили понад 100 колаборантів. Окрім того, ще шести бойовикам терористичних організацій «лнр/днр», які воювали та потрапили в полон на рубежах нашої держави, загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Акцент дня: Лабіринт генія. Як у Львові відновлюють сторічну вілу та які ще варто зберегти. Можна довести пам’ятку до руйнації та самознищення, щоби потім збудувати на її місці житло, як це було з історичними віллами на Свєнціцького,16, Коновальця,21 і на Квітневій,6, а можна знайти можливість зберегти історичну будівлю, реставрувати автентичні речі та не зрівнювати її з землею. Тvoemisto.tv розповідає про досвід відновлення вілли «Юлієтка» – архітектурного шедевра Юліана Захаревича.

Читайте також: На даху пам'ятки архітектури на Володимирській знову зводять надбудову. Схожі незаконні конструкції з'явилися на будівлі у 2021 році, тоді їх демонтували.

Ключові події:

1. На сайті президента зареєстрували петицію про відсторонення Кличка. Третина укриттів Києва не придатні. Зокрема, до 10% столичних укриттів все ще не забезпечено безперешкодний доступ, а 37% – у незадовільному стані. Загалом, комісією в складі ДСНС, поліції, представників РДА та служб міста в усіх районах Києва перевірено понад 1600 укриттів. Антирекорд за кількістю зачинених укриттів поки що ставить Шевченківський район – тут таких 27%. Стан укриттів шокує у Подільському районі – 80% занедбані. На другому місці – Солом’янський район, де у незадовільному стані 55% локацій.

На цю ж тему: Очільники РДА закликають Кличка скласти повноваження голови КМДА. Вони вважають, що він має залишитися лише мером.

Мер Києва своєю чергою назвав показовим те, що декламатором «полумʼяного спічу» виступив Дмитро Ратніков, щодо відсторонення якого на час розслідування мер столиці звернувся до президента Зеленського після трагедії в Деснянському районі 1 червня. Повну відповідь Кличка на це звернення можна прочитати тут

А також: У Львові перевірили всі укриття. Результати рейду. За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, серед перевірених укриттів 81% були у відкритому доступі. Придатними для перебування визначили 86% сховищ;

2. Стало відомо, які організації отримали найбільше погоджень на виїзд через систему «Шлях». У двадцятці організацій є відомі організації як «Львівський IT кластер» (280 осіб), «Народна самооборона Львівщини» (200), чи «Фонд допомоги Україні «Рух у майбутнє» (365), ініціатором створення якого є ФК «Рух» Григорія Козловського. Однак очолив список «найуспішніших» заявників до Львівської ОВА благодійний фонд «Чистий Київ» (385 людей), який називають одним із головних партнерів ЛОВА з питань гуманітарного допомоги.

Читайте також: Охоронець, який не відкрив укриття у Деснянському районі, підозрюється у поширенні комуністичної символіки. Він виявився проросійським активістом;

3. Стало відомо, коли у Львові може повністю запрацювати безготівкова оплата в маршрутках. «Ми планували це зробити впродовж цього літа – перейти на повну безготівкову оплату в усьому громадському транспорті», – зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

На цю ж тему: Чи треба львівським школярам платити за проїзд у громадському транспорті цього літа. «Учні шкіл цього літа зможуть користуватися громадським транспортом безкоштовно як електротранспортом, так і міськими автобусами. Що ж до студентів, то в електротранспорті вони оплачуватимуть 50% від загальної вартості, а в автобусах – повністю», – розповіла заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

А також: У Львові тестують електронну оплату проїзду. Як е-квиток вже давно працює у Вінниці. Електронний квиток для оплати проїзду в громадському транспорті з’явився у Вінниці в 2019 році. Тестування тривало понад рік, під час нього можна було розрахуватися як карткою вінничанина, так і банківськими картками чи готівкою у водія;

4. У Львові відновлюють подачу гарячої води після гідравлічних випробувань. Станом на учора Львівтеплоенерго подавав її до 386 будинків – весь Шевченківський район, 96% споживачів Личаківського району і 27% споживачів Галицького району.

Читайте також: У Львові вулицю Дудаєва закриють для проїзду. Схема об’їзду. Авто направлятимуть по Мартовича.

А також: Укрзалізниця тимчасово змінила рух потягів. Капітальний ремонт колії з 11 по 23 червня вплине на графіки та маршрути курсування поїздів, що проходять ділянкою Яремче – Микуличин;

5. Чим дивуватимуть львівські театри у червні. Афіші вистав. 

На цю ж тему: «Дахабраха», Тоня Матвієнко і «Сестри Тельнюк». Куди піти у Львові цього тижня. 

Погода у Львові: Синоптики попереджають про погіршення погодних умов у Львові цього тижня. Нині – хмарно. Короткочасний дощ, гроза та град. Уночі 11 – 13°, вдень 22 – 24° тепла. 7 червня хмарно з проясненнями. Короткочасні дощі, грози. Уночі 11 – 16°, вдень 18 – 23°. 8 червня вночі очікуються місцями, а вдень – короткочасні дощі та грози. Уночі 11 – 16°, вдень 21 – 26°. 9 – 10 червня вночі без опадів, а вдень місцями короткочасні дощі та грози. Уночі 12 – 17°, вдень 22 – 27°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!