Як у Львові відзначатимуть Міжнародний день музею. Головні події

1030 0
Під час ярмарку можна буде придбати посуд, прикраси та забавки від відомих майстрів.
Фото: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

Фото: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

У середу, 18 травня, в Україні відзначатимуть Міжнародний День Музею. Цьогоріч він проходитиме під гаслом #СилаМузеїв. У Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького цей день буде особливим, адже запрошують підтримати народних майстрів: переселенців, волонтерів та військових, чиї роботи можна буде придбати на ярмарку. Йдеться на сторінці Музею.

Читайте також: Куди піти у Львові на тижні. Добірка подій

У цьогорічній програмі:

  • Ярмарок народних майстрів біля стодоли зі с. Либохори (кін. ХІХ ст.) (обіч церкви зі с. Кривка). Власні вироби на ярмарок привезуть майстри з Вінниччини, Харківщини, Львова та Яворова.
  • На ярмарку можна буде відвідати майстер-класи з гончарства від майстерні «Глина». Їх проводитимуть щогодини з 12.00 до 17.00 год. Запрошують малечу і дорослих спробувати створити власний глиняний виріб та підтримати харківську майстриню.
  • Музейні походеньки: безкоштовні екскурсії-прогулянки у супроводі музейного гіда. Кількість учасників обмежена, тож відвідати можна лише за попередньою реєстрацією: на 12.00 год. та на 14.00 год.
  • Перше заняття музичного клубу СпівРозмова – вчимося української співаючи! Ці зустрічі орієнтовані на тих дорослих, які зараз переходять з російської на українську, в першу чергу – внутрішньо переміщених осіб.

 

18 травня у Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького відбудеться ярмарка, де можна буде придбати вироби майстрів з різних куточків України.

Читайте також: У Львові відкрили музей науки та інновацій. Що тут можна побачити

Зокрема, свою продукцію представлять:

  • Творча майстерня «Зірка з неба». У творчій майстерні Юрко Данилишин створював посуд та прикраси, проводив різноманітні майстер-класи. Зараз він пішов на Схід, тож аби «Зірка» не згасла, за нею доглядають інші майстри.
  • Подільська кераміка від майстрів Світлани та Сергія Погонець з с. Крищинці Тульчинського району Вінницької області – місцевого центру традиційного гончарства.
  • Яворівська іграшка Остапа Сойки та Оксани Когут – відомі забавкарі, що активно працюють над відродженням яворівської іграшки, що має понад 400-літню історію.
  • Вироби з вовни від Людмила Шулипова, харків'янки, що вже 9 років займається валянням.
  • Гончарні та вовняні вироби від Євгенія Андріяй Панаріни Кривенко з міста Харків.
  • Твори художника Тарас Кеб, який працює в живописі, графіці та декоративно-прикладному мистецтві.

 

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv підготувало підбірку подій у Львові, які можна відвідати протягом тижня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!