Як випускникам, що виїхали за кордон, отримати атестат про закінчення школи

1915 0
Заяву можуть подати батьки, опікуни, родичі, повнолітній випускник та в окремих випадках неповнолітні здобувачі освіти.
фото: emmer.house.gov

фото: emmer.house.gov

Випускники шкіл, які перебувають за кордоном, можуть отримати атестати в дипломатичних установах України в країні перебування. Порядок вручення атестатів узгодили між собою Міністерство освіти і науки та Міністерство закордонних справ, йдеться на сайті МОН.

Документи про закінчення базової або повної середньої освіти видаватимуть в дипустановах за заявою, яку потрібно подавати до своєї школи. Заяву можуть подати батьки, опікуни, родичі, повнолітній випускник та в окремих випадках неповнолітні здобувачі освіти.

Читайте також: Без випускних. Школам Львова та області дали рекомендації щодо завершення навчального року

Директор школи зі свого боку має упродовж п'яти днів після отримання заяви сформувати пакет документів із атестатом, який потім передадуть до відповідної дипустанови у країні, в якій перебуває випускник. Зразки заяв можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, що інтерв'ю про те, як війна вплинула на якість освіти школярів, чому так важливо з нового навчального року навчатися не дистанційно, а офлайн та коли можемо побачити оновлену концепцію новітньої історії в підручниках, читайте за посиланням.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!