Як визначатимуть медалістів у школах? 5 нововведень

25585 1
МОН затвердило нове Положення про золоту та срібну медаль. У вже підписаному міністром наказі також передбачений механізм нагородження учнів, які раніше вчилися на окупованих територіях.

Документом передбачено, що нагородження золотою медаллю "За високі досягнення у навчанні" та срібною медаллю "За досягнення у навчанні" є видом морального стимулювання випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти усіх типів і форм власності. Загалом передбачається низка нововведень.

1. Список претендентів на нагородження золотою або срібною медалями визначається керівником навчального закладу за результатами річного оцінювання в 10 класі та першому семестрі 11 класу і затверджується на засіданні педагогічної ради шляхом прийняття відповідного рішення.

Читайте також: 12-річна освіта повертається до шкіл. Що зміниться у навчальному процесі

2. Учні, які не можуть підтвердити результати навчальних досягнень у 10 класі з незалежних від них обставин (навчання у навчальних закладах на тимчасово окупованій території України, в окремих населених пунктах Донецької та Луганської областей, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, тощо), нагороджуються золотою та срібною медалями за результатами навчальних досягнень в 11 класі.

3. Положенням встановлено, що золотою медаллю нагороджуватимуться випускники шкіл, які за період навчання у старшій школі досягли високих успіхів у навчанні та за результатами семестрового, річного оцінювання і державної підсумкової атестації мають досягнення у навчанні 10-12 балів з предметів навчального плану (крім осіб, які навчаються за екстернатною формою навчання). Срібною медаллю нагороджуватимуться випускники, які за період навчання у старшій школі досягли високих успіхів та за результатами семестрового, річного оцінювання та ДПА мають досягнення у навчанні 10-12 балів та достатній рівень (не нижче 9 балів) не більше ніж з двох предметів навчального плану.

Читайте також: Вступ-2015: три найважливіші нововведення

4. Рішення про нагородження претендентів золотою або срібною медалями має ухвалюватися на спільному засіданні педагогічної ради та ради навчального закладу.

5. Документом передбачено, що підвищення результатів семестрового оцінювання шляхом коригування не дає підстав для нагородження випускників золотою або срібною медаллю. Також претенденти на нагородження золотою або срібною медаллю не можуть бути звільнені від державної підсумкової атестації, за деякими винятками.

Джерело: Освіта.UA

Фото: vestnik.in.ua, artilne.com.ua, svatove-school8.edukit.lg.ua

 

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
11 Квітня, 2019 17:08
Катерина Чи можна отримати золоту медаль якщо в 10 класі маєш дві дев’ятки а в 11 класі виправляєш їх на 10-ки.І дпа здав на 11-ки й 12?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!