Як зміниться вулиця Миколайчука та коли запрацює реабілітаційний центр Superhumans. Підсумки доби

1339 0
Нині 31 березня та 401 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 13:27, відбій – о 13:44. Відбувся зліт МіГ-31К РФ, який здатний нести гіперзвукові ракети Х-47м2 «Кинджал».

Ситуація на фронті: Президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення подякував воїнам ЗСУ за 400 днів оборони держави, а також анонсував підготовку до активних дій, які наблизять перемогу. «Ми готуємо наші наступні кроки, наші активні дії. Ми готуємо наближення нашої перемоги. У чому сила України? Якщо наміри твої – добрі, увесь світ буде на твоєму боці, тобі допомагатиме», – сказав він.


За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. ЗСУ відбили понад 80 його атак. В епіцентрі – Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 12 ударів по районах зосередження окупантів. Уражено 1 пункт управління, 2 склади боєприпасів та 2 – паливно-мастильних матеріалів.

Уночі, із ЗРК С-300 агресором було здійснено 9 ракетних пусків по цивільній інфраструктурі Харкова. Ворог задіяв 10 ударних БпЛА типу «Шахед-136», 9 з них знищили ЗСУ.

Читайте також: Військовому рф, який знущався над цивільними під час евакуації на Київщині дали 12 років тюрми.

А також: «Ніхто не знав, куди це дівати». Військові просять не передавати на фронт багато їжі до Великодня. Деякі продукти швидко псуються, а холодильників для того, аби всі страви довше зберігати, нема.

Акцент дня: Із трамваєм чи без. Як планують змінити вулицю Миколайчука. Львів запланував прокласти трамвайну колію та розширити вулицю Миколайчука, у бюджеті розвитку на це передбачили 21 мільйон гривень. Журналістка Tvoemisto.tv проаналізувала, чи реальним виглядає цей план та що може стати на заваді.

Цю реконструкцію в місті вважають украй необхідною, бо через стрімкий розвиток мікрорайону на дорогах щораз частіше утворюються «корки». Складним залишається доїзд до медзакладів на Миколайчука, у заторах стоять «швидкі». Також цей район все ще, можна сказати, відірваний від міста через погане сполучення громадським транспортом.

Ключові події:

1. Суд відхилив позов УПЦ МП до заповідника, а уряд скасував рішення Януковича про передачу. Намісник Лаври митрополит Павло (Лебідь) заявляв, що духівництво УПЦ МП не покине територію Лаври, доки не буде рішення суду.

Вранці комісію Мінкульту не пустили до Лаври, а представники УПЦ МП відмовилося залишати святиню. Згодом Міністерство культури України подало заяву до поліції за фактом перешкоджання роботі в Лаврі;

2. Львів’янку Ірину Микичак звільнили з посади заступниці міністра охорони здоров’я. Вона працювала у МОЗ з березня 2020 року.

Читайте також: Реабілітаційний центр Superhumans на Львівщині. Як він працюватиме і як записатися. Це клініка психологічної підтримки, реабілітації, протезування та реконструктивної хірургії для тих людей, які постраждали внаслідок війни (цивільні, військові і діти). У жовтні там запрацюють дві операційні, палатний фонд на 45 ліжок та апартаменти для іноземних лікарів, які навчатимуть українських, як працювати зі складними випадками.

Та: У Києві збирають 19 мільйонів на нове приймальне відділення військового госпіталю. Лікарня потребує спеціальних ліжок, апаратів стерилізації, фармацевтичних холодильників, апаратів ШВЛ та іншого обладнання;

3. У транспортному хабі на вулиці Бандери висадили дерева і встановили меблі. Усю територію вже замостили плиткою.

Читайте також: У Києві цьогоріч будуть оновлювати дороги та відкривати парки. Кличко надав перелік. Місто реконструює 5 доріг, та близько 30 парків та скверів. Цього року з’явиться велика рекреаційна зона на Оболоні.

Та: На Львівщині планують облаштувати постійне житло для переселенців замість модульного. У області очікують коштів донорів, щоб розпочати роботи.

4. Столичний зоопарк показав новонароджене дитинча альпаки на ім’я Ласунка. Малеча перебуває у відкритому вольєрі зоопарку, насолоджується теплим сонечком та смакує мамине молоко.

На цю ж тему: У Києві до реабілітації військових залучили тварин із зоопарку. Реабілітологи працюють із пацієнтами у перервах між медичними процедурами;

5. Львів’ян очікує прохолодний початок квітня. Коли чекати тепла. Тепло буде на Львівщині 31 березня та 1 квітня. Температура вночі триматиметься в межах 0–5°C тепла, а вдень – 10–15°C. 2 квітня мокрий сніг та сніг. Температура сягатиме до 5–10°C тепла, ближче до вечора похолоднішає. 3 і 4 квітня – похолодання. Вночі 0–5°C морозу, а вдень до 1–6°C тепла. 5 квітня вдень 5–10°C тепла. З 6 квітня буде теплішати, вдень близько 7–12°C тепла. Така температура буде триматися перші два тижні квітня. Потепління синоптики прогнозують після свят.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!