Як зробити, щоб волонтерам не заважали та чому у Львові вирубують дерева. Головне

1053 0
Нині 17 вересня та 206 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Еспресо

Фото: Еспресо

Ситуація на фронті. Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Reuters заявив, що ще не можна говорити про швидке завершення війни в Україні, незважаючи на контрнаступ українських сил.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки противника, завдавши йому втрат, в районах Бахмута, Зайцеве, Авдіївки, Миколаївки Другої та Новомихайлівки. Авіація Сил оборони завдала ударів по окупантах: підтверджено ураження 9 районів зосередження живої сили та військової техніки, 3 опорних пунктів, тилового пункту управління та 2 позицій ЗРК.  Ракетні війська і артилерія ударили по резервах окупантів в районах зосередження та на станції розвантаження. 

Біля українських кордонів росіяни тримають майже 800 літаків і вертольотів.

Фото: ЗСУ

Акцент дня 1. Влада з волонтерами не конкуренти. Яким є рішення для порозуміння. Як налагодити комунікацію між волонтерами, владою і правоохоронними органами, яких змін потребує законодавство, аби тим, що допомагають наблизити перемогу, чим загрожує відсутність таких змін, мовилося під час дискусії на тему «Волонтер як помічник чи волонтер як шахрай. Як підтримувати військових законно», яку організувало Tvoemisto.tv.

Чому це важливо?  Львів, як і всю Україну, збурила низка повідомлень про висунуті обвинувачення волонтерам щодо продажу гуманітарної допомоги. Обшуки, підозри, кримінальні справи – це те, що вони «заслужили» за допомогу державі та Збройним силам України під час війни…

Акцент дня 2. Що робити з деревами у Львові. Пояснення експерти.  На вулиці Коновальця у Львові зрізали 15 гіркокаштанів, які були у критичному стані. Також під час реконструкції вулиці Шевченка вирізали абсолютно всі дерева, а місця на нові не передбачили. Ландшафтна дизайнерка Оксана Олейнюк-Пухняк вважає, що вирубування старих крупнолистих дерев – проблема для Львова, а догляд за ними – недостатньо добрий.

Чому це важливо?  Зрізаючи крупні дерева, зменшується кількість птахів та кількість фітонцидів, а пил та доступ алергенів від злакових трав і різних квітоносів для людей, що мають алергію, збільшуються. Тобто у 99% випадків це дуже велика шкода для нашої екосистеми.

Ключові події:

1. На Харківщині знайшли масове поховання військових і цивільних.  Серед поховань цивільних зустрічаються цілі сім’ї.

2. У Пентагоні повідомили, що увійде до нового пакета військової допомоги Україні. Всього США виділили Україні військову допомогу на суму 15,8 мільярда доларів.

3. У Львові встановили перший біонічний протез руки. Його отримав десантник Михайло Юрчук.  Нині він вчиться користуватися протезом, «нову руку» називає квитком до повноцінного життя і дуже шкодує, що для багатьох інших, таких як він, незламних українців, ця мрія поки лишається нездійсненною.

4. У частині Львова у вівторок не буде газу. Перелік вулиць.

5. Відреставрований 130-річний вітраж повернуть до львівського храму. Це округлий вітраж, який зображує Непорочне Зачаття.

Небезпека Львова. Як змінився Covid-19 і чи будуть нові обмеження на Львівщині. У якому віці зараз найчастіше хворіють на коронавірус, чи змінилися симптоми та які вакцини є в наявності у області – Tvoemisto.tv розповіла керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Тімко-Іванченко.

Також читайте: Як передається та чим небезпечна мавпяча віспа. Пояснення МОЗ.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!