Які документи треба мати з собою у кафе та магазинах у Львові з 1 листопада

7703 0
Перевірятимуть документи працівники закладів чи магазинів на вході.

Попередньо з 1 листопада у Львові почнуть вимагати у відвідувачів закладів Covid-сертифікати. Однак у міськраді не виключають, що нові правила можуть набути чинності скоріше, коли місто перейде через перевищені показники епіднебезпеки у регіоні у червону зону.

Читайте також: Ще 11 закладів у Львові закриють через порушення карантину 

У торгові центри, ринки, кафе, ресторани, непродовольчі магазини міста, салони краси, готелі, пансіонати, кіно, театри будуть впускати лише тих, хто має один із документів:

  • сертифікат про вакцинацію від коронавірусу;
  • негативний ПЛР-тест, дійсний протягом 72 годин;
  • тест на антиген до коронавірусу;
  • довідку про протипоказання до вакцинації від коронавірусу (її видаватимуть із 8 листопада).

 

Перевірятимуть документи працівники закладів чи магазинів на вході. Це можна зробити у додатку «Дія». Контролюватимуть дотримання нових обмежень працівники поліції, Держпродспоживслужби та моніторингові групи мерії. Перевірятимуть лише дорослих.

Водночас нові правила не поширюються на ті торгові точки, де можна придбати товари першої необхідності: супермаркети, продуктові магазини, аптеки, зоо- та магазини побутові хімії.

Читайте також: Львівщина може перейти в червону зону. Що зміниться

Як повідомив Андрій Москаленко на брифінгу сьогодні, 26 жовтня, місто й область опинилися за крок до введення червоної зони. Перевищені показники на Львівщині стосуються рівня госпіталізації та захворюваності, заповнення ліжок і забезпечення киснем.

«Завтра відбудеться засідання міської комісії, ми фіксуємо показники області, які передбачають переведення Львова і Львівщини до червоної зони. Завтра до обіду ми спілкуватимемося з представниками культури, ринків, закладів громадського харчування щодо можливих навіть додаткових обмежень, які передбачені червоною зоною, бо станом на нині є критичним – обмежити контакти та змешити поширення хвороби», – додає він.

Про те, що може змінитися при запровадженні «червоного» рівня епідемічної небезпеки читайте тут.

Читайте також: Після канікул школярі у Львові вчитимуться онлайн 

Нагадаємо, що з 18 жовтня у Львові посилили карантинні правила. Окрім цього, із 21 жовтня для подорожей між областями пасажирам теж потрібно мати негативний ПЛР-тест або сертифікат про щеплення від коронавірусу. 

Також із понеділка, 1 листопада, львівські школярі після двотижневих канікул перейдуть на дистанційне навчання.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!