Які фактори підвищують ризик виникнення тромбозів і до чого тут вакцинація. Пояснення

2273 0
Нині не є чітко встановлено те, що вакцина від коронавірусу є причиною виникнення тромбозу.
Фото:AFP

Фото:AFP

Серед факторів, що підвищують ризик виникнення тромбозів, є тютюнопаління, вагітність та пологи, малорухливий (сидячий) спосіб життя та оральні контрацептиви. Про це в інтерв’ю з медичною експерткою ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою повідомив імунолог, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федій Лапій.

Також, за його словами, нині не є чітко встановлено те, що вакцина від коронавірусу є причиною виникнення тромбозу.

Читайте також: Як Сovid-19 впливає на наші органи і якої шкоди завдає. Дослідження Вloomberg

«Це питання, яке потребує вивчення. Це не є встановлений діагноз, не є чітко встановлений причинно-наслідковий зв'язок. Учені між собою нині активно дискутують, і питання є відкритим до обговорення», – каже він.

Однак, додає про те, що протягом року пандемії стали добре відомі та вже описані зв’язки між безсимптомним перебігом коронавірусу та ризиком утворення тромбозу.

Нагадаємо, що коронавірус не минає безслідно. У пацієнтів, які одужали виявляють легеневий фіброз, порушення у роботі серцево-судинної системи, тромбози. Детальніше про це дізнавайтеся за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!