Які країни у січні змінили правила в’їзду для туристів через коронавірус. Перелік

1637 0
У списку держав, що змінили правила в'їзду, популярні серед українців Куба, Греція, Шрі-Ланка.
Фото: freepik

Фото: freepik

Від сьогодні, 10 січня, всім, хто прибуває на Кубу, необхідно мати негативний тест на коронавірус, зроблений не пізніше 72 годин до вильоту. При цьому після прибуття в країну туристам доведеться пройти повторне тестування, а через 5 днів здати ще один тест, повідомляє Главком.

Читайте також: У Британії посилюють карантин на Різдво через новий штам коронавірусу

З наступного тижня посиляться правила в’їзду до Великобританії. Пасажири літаків, потягів і морських суден, в тому числі й самі британці, так само будуть зобов’язані надати негативний результат тесту на коронавірус, який повинен бути актуальним протягом 72 годин після здачі. Пасажири, що прибувають з країн з високим рівнем зараження, повинні пройти карантин навіть маючи негативний тест.

Посилила вимоги й Греція. Тепер замість триденної самоізоляції на карантині потрібно пробути тиждень. Іноземні туристи повинні здати ПЛР-тест.

Водночас, 21 січня свої кордони для гостей відкриє Шрі-Ланка. Всі, хто приїздить повинні здати ПЛР-тести, а мінімальний термін перебування в країні складе 14 днів, упродожв яких туристи повинні будуть жити в спеціальних зонах.

У Таїланді послаблень поки не очікується, однак туроператори просять владу розглянути можливість скасування двотижневого карантину для щеплених від коронавірусу туристів. Аналогічний варіант вивчається і в Сінгапурі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!