Які лікарні у Львові та області можуть увійти до спроможної мережі та що це змінює

2326 0
До травня обласна адміністрація має сформувати спроможну мережу.
Фото умовне / Unsplash

Фото умовне / Unsplash

На Львівщині формують перелік медичних закладів, що ввійдуть до спроможної мережі. Так, у межах округу лікарні розділять на надкластерні, кластерні та загальні. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник департаменту охорони здоров'я Львівської ОВА Орест Чемерис, постанова Кабінету міністрів №174 містить критерії, відповідно до яких в області будуть надкластерні лікарні (їх може бути декілька, зокрема одна – багатопрофільна, що надає допомогу дітям), кластерні – одна на кластер, тобто на район (загалом на Львівщині таких має бути сім) та загальні заклади охорони здоров’я.

Попередньо йшлося, що близько 30 лікарень у Львівській області увійдуть до спроможної мережі, однак, додає головний медик Львівщини, ця цифра не є сталою.

Читайте також: Львівщина до травня має сформувати спроможну мережу медзакладів. Що це означає

Станом на сьогодні департамент охорони здоров’я Львівської ОВА пропонує внести до переліку три дорослі медичні заклади як надкластерні:

  • Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи;
  • Львівська обласна клінчна лікарня;
  • Перше територіальне медичне об’єднання Львова.

 

Як надкластерну дитячу – Львівську обласну дитячу клінічну лікарню Охматдит. 

Із кожного з семи районів на Львівщини кластерними стануть колишні опорні лікарні, що мають відділення невідкладної допомоги, куди держава інвестувала кошти, рентген-апарати, УЗД, КТ тощо:

  • Стрийська центральна районна лікарня (Стрийський район);
  • Самбірська центральна районна лікарня (Самбірський);
  • Новояворівська районна лікарня (Яворівський);
  • Буська центральна районна лікарня (Золочівський); 
  • Червоноградська міська лікарня (Червоноградський);
  • Дрогобицька центральна лікарня №1 (Дрогобицький);
  • Друге медичне об’єднання міста Львова (Львівський). 

 

Щодо загальних, то це, як правило, будуть усі колишні центральні районні лікарні. Вони повинні мати базовий перелік напрямків та фінансову спроможність.

Детальніше про те, у чому полягає спроможна мережа медичних закладів, що буде з медзакладами, які не ввійдуть до спроможної мережі та де лікуватимуть прості і складні захворювання, читайте тут.  

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!