Які магазини у “чорну п'ятницю” обіцяють знижки

13239 2
28 листопада – чорна п'ятниця ( Black Friday) – день, коли магазини влаштовують розпродажі. Ця традиція зародилася на східному узбережжі США, однак деякі українські і навіть львівські магазини долучаються до цієї традиції.
Фото: weekend.od.ua

Фото: weekend.od.ua

Чорна п'ятниця — це перша п'ятниця після Дня подяки. Це перший день сезону традиційних різдвяних розпродажів. Влаштовувати розпродажі в цей день почали ще в XIX столітті, а термін «Чорна п'ятниця» з'явився в 1966 році. Цього року Чорна п'ятниця випадає на 28 листопада.

У Чорну п'ятницю магазини відкриваються дуже рано - близько 5 ранку, а деякі найбільші торговельні мережі - навіть опівночі. Першим покупцям пропонуються серйозні знижки, тому перед відкриттям магазинів збираються юрби і нерідко виникає тиснява. Цілком можливо, що ця п'ятниця названа «чорною» через безпросвітних натовпів покупців, які щільними рядами закривають підходи до магазину, що пропонує хороші знижки.

Зокрема, у Львові про чорну п'ятницю оголосила мережа магазинів данської компанії JYSK (в усіх магазинах JYSK покупцям обіцяють товари зі знижками до 60%),

А також, як повідомляє Ain.ua, в уанеті цього року відразу кілька помітних гравців вирішили підтримати американську традицію.

Lamoda.ua

яка вийшла на ринок України відносно недавно - близько року тому, у цей день обіцяє користувачам знижки на 30 000 акційних товарів (розмір знижок складе від 20% до 80%), а також - акційні пропозиції в переддень «Чорної п'ятниці», які дозволять збільшити знижку в сам день розпродажів. Незалежно від суми покупки, всі товари обіцяють доставити безкоштовно.

Topmall.ua

спеціально для акції створив розділ Black Friday. На товари з цього розділу вже діють знижки від 20% до 39%, а під час даної акції клієнти за допомогою спеціального промо-коду (BF2014) зможуть отримати додаткову знижку в розмірі 30%. Підсумковий розмір знижок обіцяють на рівні до 69% від вартості товару. Для України це відносно недавня традиція, але керівництво магазину очікує хороших результатів. «Знижка на один день працює як Flash Sale, і, як показує вдалий досвід шопінг-клубів, це дуже затребувана модель на ринку України», - говорить операційний директор магазину Євген Ганжа.

modnaKasta.ua

Шопінг-клуб продає одяг та взуття зі знижкою 70%, а 28 листопада обіцяють знижки до 90%. Цієї п'ятниці акції будуть пропонуватися користувачам хвилями: в 6 ранку, о 12 годині дня і о 20 годині вечора. У компанії навіть запустили сайт під Black Friday, де зібрана вся інформація по акціях, брендах, які будуть пропонуватися, а також за умовами розпродажу. У компанії стверджують, що торік завдяки «чорній п'ятниці» був встановлений рекорд: обсяг продажів на 50% перевищив середньоденний. І побити цей рекорд вдалося лише у вересні цього року.

Gold.ua

Ювелірний онлайн-магазин, заснований творцем Fotomag Олександром Лозицьким, запропонує з 28 по 30 листопада знижку в 10% на всі вироби з діамантами.

SendFlowers.ua

Магазин Олексія Созинова також вирішив провести акцію у «Чорну п'ятницю»: вже зараз на сайті пропонується знижка в 30% на всі товари з доставкою по Україні.

City.com

також влаштовує розпродажі у фізичних і онлайн-магазинах. Знижки різну електроніку будуть пропонувати з 9:00 до 22:00 28 листопада. На сайті, присвяченому «Чорній п'ятниці», перераховані всі товари, ціна на які знизиться.

Українські компанії можуть звернути увагу і на досвід своїх азіатських колег. Так, індійський Flipkart завдяки «знижковому дню» зробив денний оборот в $100 млн, а китайський інтернет-магазин Alibaba за годину продав товарів на $ 2 млрд.


Читайте також:
23 Травня, 2016 14:56
Таня Надеюсь, что в этом году и мой любимый look-and-look.com устроит эту рампрлдажу
6 Листопада, 2015 13:34
Анна Дополняю список, интернет магазин обуви [***]://sniker.ua тоже порадует своих покупателей скидками в черную пятницу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!