Які ОТГ Львівської області є найбільш фінансово спроможними. Перелік

12893 0
Рейтинг у Львівській ОДА склали на основі фінансових показників за січень – травень.
фото: Високий Замок

фото: Високий Замок

У Львівській ОДА склали перелік найбільш фінансово спроможних ОТГ області. Його оприлюднив департамент фінансів ЛОДА.

Фінансову спроможність ОТГ вираховували на основі середнього доходу на одного мешканця громади. Це показник демонструє забезпеченість громади за рахунок акумульованого нею ресурсу.

Читайте також: Кабмін створив Львівську ОТГ. Як це вплине на вибори і бюджет

Загалом, кажуть у департаменті фінансів ЛОДА, протягом січня – травня до загального фонду бюджетів ОТГ Львівщини надійшло 535 млн гривень – без урахування міжбюджетних трансфертів. Середній дохід на одного мешканця становив 1535,2 гривні.

Найзаможніші ОТГ Львівської області:

  • Славська із середнім доходом на одного мешканця у 6994,7 грн
  • Солонківська – 3855,8 грн на мешканця
  • Давидівська – 2582 грн на мешканця
  • Кам’янка-Бузька ОТГ – 2246,8 грн на мешканця
  • Підберізцівська ОТГ – 2283,5 грн на мешканця.

Далі йдуть Мурованська, Зимноводівська, Дублянська, Великолюбінська та Радехівська ОТГ. Із 40 ОТГ Львівщини 24 мають середній дохід на одного мешканця у розмірі, меншому, ніж середній по області.

Найбідніші ОТГ Львівської області – Воле-Баранецька, Міженецька, Луківська, Магерівська, Щирецька, Чуквянська, Воютицька, Грабовецька, Вільшаницька, Новоміська, Бабинська. Більшість із них будуть приєднані до більш фінансово спроможних територій.

Середні видатки ОТГ на одного мешканця становлять від 6853,7 грн у Славській ОТГ до 682,7 грн у Нижанковицькій ОТГ. Середній показник по області – 2553 грн.

Щодо витрат на утримання апарату управління ОТГ, то найнижчі вони у Нижанковицькій ОТГ – 107,3 грн на мешканця. А найдорожче апарат обходиться у Солонківській ОТГ – 1094 грн на мешканця.

Давидівська, Підберізцівська, Солонківська ОТГ за січень-травень мають найвищий показник профінансованих капітальних видатків на одного мешканця.

Таблиця: департамент фінансів ЛОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!