Які ще російські серіали зникнуть з телеекранів України?

2143 0
До списку заборонених російських фільмів потрапили ще кілька телесеріалів. Державне агентство України з питань кіно заборонило серіали «Летючий загін», «Звіздар», а також кілька сезонів «Бандитського Петербургу».
фото: photofact.in.ua, autopalace.com.ua, www.unian.ua, www.radiosvoboda.org

фото: photofact.in.ua, autopalace.com.ua, www.unian.ua, www.radiosvoboda.org

Експертна комісія з питань розповсюдження та демонстрування фільмів при Держкіно вирішила усунути з телеекранів низку російських фільмів пропагандивного змісту. Відтак Державне агентство України з питань кіно анулювало прокатні посвідчення та скасувало державну реєстрацію на телесеріали «Летючий загін», «Бандитський Петербург 4. Арештований», «Бандитський Петербург 5. Опер», «Бандитський Петербург 6. Журналіст», «Звіздар».

Як повідомляє прес-служба, Держкіно розробляє проект підзаконного акту, який встановить чіткі критерії для визначення фільмів, вироблених фізичними чи юридичними особами держави-агресора, за максимально прозорою й зрозумілою бальною системою.

Читайте також: Які російські серіали заборонили в Україні? Повний перелік

Зазначимо, що 4 червня набрав чинності закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», який заборонив ще 162 фільми, вироблені фізичними чи юридичними особами держави-агресора після 1 січня 2014 року. Ще раніше під заборону потрапили 206 фільмів та серіалів, як такі, «у яких міститься популяризація, агітація, пропаганда тощо будь-яких дій правоохоронних органів, збройних сил, інших збройних, військових чи силових формувань держави-окупанта». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!