Якою нерухомістю володіє Львівська облрада та що відбувається у Бахмуті. Підсумки доби

1031 0
Нині 21 травня та 452 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: Ситуація в Бахмуті критична, українські захисники контролюють район «Літак», зокрема певні промислові та інфраструктурні об’єкти і приватний сектор, про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий у коментарі «Reuters» також заперечив повну втрату Бахмута.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Відбулось 53 зіткнення на цих ділянках фронту, не припиняються бої за Бахмут та Мар’їнку.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 14 ударів по районах зосередження противника. Уражено склад боєприпасів, 4 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, засіб протиповітряної оборони та ще одну важливу ціль. Знищено 11 БпЛА різних типів.

Читайте також: У Львові провели акцію до року виходу гарнізону з «Азовсталі». Фото. «20 травня минає рік від виходу оборонців Маріуполя із заводу «Азовсталь» у ворожий полон. Рік, сповнений болю та безнадії понад двох тисяч родин, в щоденній надії на чудо повернення свого героя додому», – зазначають в Асоціації родин захисників»Азовсталі».

Акцент дня: Квазікільце на Богдана Хмельницького: запрацює чи буде причиною заторів? Ремонт проспект Чорновола, який розпочали 8 травня, змусив водіїв обирати для проїзду вул. Б. Хмельницького, де утворилися величезні затори. У 2019 і 2020 роках на перетині вулиць Хмельницького – Липинського – Кукурудзяна було створене квазікільце зі світлофорним регулюванням, що начебто мало спростити й пришвидшити рух. Громадський активіст Святослав Товстига пояснює, чому цього не сталося та що потрібно зробити, щоби тут не утворювалися затори.

Ключові події:

1. Зеленський взяв участь у саміті G7 в Японії. Президент Франції Емануель Макрон написав у Твіттер, що вважає участь Володимира Зеленського у саміті G7 переломним моментом. Він заявив, що приїзд президента України є «унікальною можливістю», щоб «висловити свою позицію, донести свій меседж і поділитися своєю думкою».

Читайте також: У Львові пройде захід «Єдність у різноманітті – феномен культурної спадщини Львова». У день Всесвітнього Дня культурного різноманіття у Львові відбудеться подія, яку медіа-хаб «Твоє Місто» транслюватиме на власних ресурсах;

2. Після знесення вілли «Люсія» у Львові пропонують захистити усі історичні об’єкти. Львівський краєзнавець, голова комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму ЛОР Іван Щурко пропонує почати працю над переліком усіх історичних об’єктів Львова, які заслуговують бути включеними у Державний реєстр нерухомих пам’яток України, але досі не захищені.

Читайте також: Якою нерухомістю володіє Львівська облрада. У власності Львівської обласної ради понад 800 тис. кв. м площ на території Львова (більшість будівель) і області. Фактично 90% від усієї нерухомості становлять комунальні заклади – медичні, освітні тощо.

У частині приміщень розміщені органи влади, як-от у будівлі на вул. Винниченка, яку ділять обласна рада та обласна військова адміністрація. Ще частина передана в користування громадським організаціям, видавництвам. Приватні структури орендують лише 21 тис. кв. м, з них левова частка – майже 17 тис. кв. м – на території Львова.

3. Біля Органного залу у Львові повилітала нова бруківка. У чому причина. У ЛКП «Львівавтодор» пояснили, що причиною стало використання на вулиці спецтехніки, щоб підсипати родючий шар ґрунту та інші земляні роботи. Це роблять для висадки дерев та кущів, що почалася наприкінці квітня.

На цю ж тему: Біля лікарні на Орлика у Львові облаштовують доріжку для маломобільних групп. Вона голова уже на 75%.

Читайте також: На Львівщині відновлять покриття дороги Львів ‒ Рава-Руська ‒ Муроване. Йдеться про кілометр дороги;

4. Що дозволить уникнути можливих відключень електроенергії. Пояснення ДТЕК. «Енергетики стабілізують ситуацію в енергосистемі за рахунок збільшення генерації на ТЕС й інтенсифікації імпорту в пікові години споживання», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Львові завершили випробовування системи е-квитка. «Завдяки цим випробовуванням вже зовсім скоро у пасажирів буде можливість проводити операції з безготівкової оплати проїзду та валідації транспортних карток», – йдеться у повідомленні «Львіавтодору».

5. Стало відомо, коли у Львові відкриють Дитячу залізницю. Це станеться 1 червня, про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомимв директор Львівської дитячої залізниці Дмитро Венгер.

Читайте також: Нині львів’яни зможуть побачити незвичайне небесне явище «Сяйво да Вінчі». Явище можна буде побачити без спеціального обладнання протягом кількох діб. «Це астрономічне явище трапляється раз на 29,5 діб. Відразу після молодика протягом кількох діб, коли на небі видно тонкий серп Місяця, решта диска освітлюється сонячним світлом, відбитим від Землі. Це явище зветься «попелясте світло Місяця», – про це Tvoemisto.tv повідомив інженер Астрономічної обсерваторії ЛНУ Ігор Сальніков.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!