«Якщо ракета впаде у вас?», – міський голова Львова про реакцію поляків на обстріл полігону

16592 0
Андрій Садовий зазначив, що, якби світ, а зокрема політики демократичних країн, працювали на випередження, то не було б тієї біди, яку нині переживають українці.
Фото: ukrinform

Фото: ukrinform

Після авіаудару по Міжнародному центру миротворчості та безпеки, який розташований менш ніж за 20 км до польського кордону, мери польських міст були шоковані. Міський голова Львова Андрій Садовий припускає, що вони починають розуміти, наскільки близькою до них є війна, і що рішення проти спільного ворога мають бути вчасними. Про це він заявив сьогодні, 14 березня, під час брифінгу.

«Найбільш сильно вибухи було чутно з польського боку. Я мав розмову з польськими мерами, з польськими політиками, вони починають розуміти, що війна ведеться на кордоні з Європейським Союзом і рішення мають бути вчасними. Я запитую, що ви будете робити, якщо ракета у вас впаде? Шок... То, може, системи протиповітряної оборони потрібно поставити у нас, тут, щоби ні одна ракета не впала. Може, треба перемістити сюди винищувачі, про які йдуть дебати між польською владою і США. Ми потребуємо тих рішень негайно», – каже він. 

Читайте також: В Україні створили застосунок «Повітряна тривога». Як це працює

Садовий також припустив, що якби світ, а зокрема політики демократичних країн працювали на випередження, запроваджуючи санкції чи інший тиск на Росію, то можна було б уникнути тієї біди, яку нині переживають українці.

«Війна ХХІ століття, то є швидкість і вміння своєчасно реагувати. Небажання закривати небо спричиняє сотні людських смертей за одну годину. Гинуть люди, важко порахувати скільки. Я на контакті з мером Маріуполя, там кількість жертв йде на тисячі. Кожен політик, який дебатує про те, чи закривати небо, має розуміти, що це зона його персональної відповідальності», – зазначив він.

Також міський голова додав, що щодо безпеки Львова говорити непросто, оскільки уся країна в однакових умовах – у війні.

Читайте також: Окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки на Львівщині

«Чи бомбитимуть Львів, ніхто не знає. Місто перебуває під захистом ЮНЕСКО, але ми бачимо, як в Афганістані знищували пам’ятки архітектури. Думаю, що те, що робить агресор в Україні – це те, що робив талібан в Афганістані», – додав він.

Нагадаємо, що учора, 13 березня, о 3.30 годині у Львові і фактично по всій Україні оголосили про повітряну тривогу і закликали сховатися в укриттях. Тривога у Львові тривала три години. Під ранок в області було чутно вибухи. За повідомленням Львівської обласної військової адміністрації та голови ЛОВА Максима Козицького, окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. За попередніми даними, там загинуло 35 військових. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!