Яким є дефіцит електроенергії в Україні та де львів’яни можуть придбати ялинку. Підсумки доби

1378 0
Нині 3 грудня та 283 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Галина Андрусів

Фото: Галина Андрусів

Ситуація на фронті: Російські окупанти поки не відступають з окупованих населених пунктів Запорізької області, навпаки їхня кількість збільшилась у Мелітопольському району.

«Щоб вони відходили з якогось населеного пункту, з Запорізького напрямку – сьогодні про це говорити зарано.

Фіксується збільшення кількості росіян на території Мелітополя і Мелітопольського району. Декілька годин тому місто (Мелітополь – ред.) було повністю заблоковане росіянами. В деяких районах міста проводять фільтрацію: на центральних вулицях вони розмістили декілька блокпостів і обшукують машини.

Також місто заблоковане зараз на в’їзд та на виїзд. Зранку в місто не пускали навіть маршрутні таксі» – каже мер Мелітополя Іван Федоров.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Червонопопівку Луганської області та Соледар, Опитне, Невельське, Красногорівку і Мар’їнку – Донецької.

В Токмак Запорізької області зафіксовано прибуття до лікарень понад десяти автомобілів із пораненими військовими та тілами загиблих окупантів.

Авіація та ракетники і артилеристи Сил оборони завдали 28 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та техніки і 3 – по позиціях ЗРК  противника. А також уразили 5 пунктів управління, 2 склади боєприпасів та 4 інших важливих об’єкти росіян.

Наші воїни збили ворожий вертоліт та 6 БпЛА типу «Орлан-10».

На цю ж тему: Захисники з Львівщини знищили склад окупантів. Удар по боєприпасах нанесли з допомогою безпілотника.

Акцент дня: Дефіцит електроенергії в Україні скоротився до 17%. «Станом на сьогоднішній ранок виробники електроенергії забезпечують 83% споживання. До всіх операторів системи розподілу – обленерго – доведені ліміти споживання по кожній області, які пріоритетно забезпечують живлення об’єктів критичної інфраструктури. Потреби інших споживачів – підприємств та житлового сектору – забезпечуються на 40-50%», – повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль;

На цю ж тему: Київ поступово наближається до планових відключень. Водночас через підключення значної кількості пристроїв частіше виникають аварії в енергосистемі;

А також: Львів увійшов у топ міст, де найбільше не дотримуються графіків відключень світла. За минулий тиждень кількість скарг від споживачів про недотримання графіків та несправедливість у черговості відключень зросла удвічі.

Ключові події:

1. Президент та РНБО запровадили санкції проти представників УПЦ МП. Список підсанкційних осіб оприлюднять згодом;

2. В Україні об’єднали два міністерства. Це рішення дасть можливість більш ефективно планувати й реалізовувати процес відновлення країни. Очолить нове міністерство Олександр Кубраков;

3. На якому етапі облаштування транспортного хабу на вулиці Бандери. Фото. «На ділянці зняли всю плитку, провели кабелі, воду і каналізацію. Тут також буде фонтан питний, як і біля Органного залу. Окрім цього, поставили кільця під дерева, яких має бути 11. Фактично, підземні роботи завершили. Із наступного тижня почнемо роботи з поверхнею», – розповів керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

За його словами, вуличних меблів у цьому році встановлювати не будуть, зроблять це вже весною;

На цю ж тему: У парку «Залізна вода» відновили скультуру та давній фруктовий сад. Фото. «Цей простір був традиційним місцем для пікніків в парку, щоправда, маргінальних. А тепер пікнікувати та спостерігати квітування садів південного схилу парку можна буде дуже культурно», – зазначила керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова;

4. Як безпечно користуватися генератором. Поради від рятувальників. Головне – дотримуватись правил пожежної безпеки;

Читайте також: Після піврічної перерви Укрзалізниця відкриває продаж на рейс зі Львова до Дніпра. Вартість квитка класу люкс становить 948 грн, купе обійдеться у 884 грн, а плацкарт – 335 грн. Вони доступні онлайн;

5. Львів’ян закликають стати Миколаєм для дітей із Херсона. Збирають на теплий одяг, засоби гігієни та іграшки.

На цю ж тему: Де львів’яни зможуть придбати ялинку. Перелік локацій. У Львові визначили 18 місць, де цьогоріч продаватимуть хвойні дерева. Вони розташовані у кожному районі.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!