Яким є рівень забезпечення бригад тероборони Львівщини. Пояснення. Доповнено

4580 0
Основне їхнє забезпечення вже провели, і на базовому рівні бригади оснащені на 100%.
Фото: 103-тя окрема бригада Сил територіальної оборони Збройних сил України

Фото: 103-тя окрема бригада Сил територіальної оборони Збройних сил України

У Львівській області сформовані дві бригади територіальної оборони – 103-ся та 125-та. Основне їхнє забезпечення вже провели, і на базовому рівні бригади оснащені на 100%. Про це під час дискусії Tvoemisto.tv «Наскільки сьогодні захищений український військовий, і як покращити допомогу для армії» повідомив заступник голови Львівської ОВА Віталій Загайний.

«Зараз відбувається доукомплектування, наприклад, каретами швидкої, такі засоби потрібні для супроводу. Є потреба в спеціальних валізах парамедичного персоналу, які також є в бригаді», – каже він.

Читайте також: Допоможи переселенцям і захисникам. Адреси, телефони і все необхідне у Львові 

Також, за словами Віталія Загайного, комплектування засобами захисту, перш за все, касками і бронежилетами продовжується. І якщо в другом випадку є виробники в області, які добре справляються, а то з касками – складніше, доводиться експортувати.

103-тя бригада, запевнив він, забезпечена на досить доброму рівні, а от щодо 125-тої – актуальної інформації Віталій Загайний не мав. Також у тому, що військові і тероборона з Львівщини забезпечені всім необхідним, запевняв голова Львівської ОВА Максим Козицький. За його словами, забезпечення територіальної оборони, яка перебуває на фронті, не відрізняється від забезпечення Збройних Сил України. 

Читайте також: У боях за Попасну загинули двої військових з Жовківщини

Натомість, із слів бійців та волонтерів, українських військових небайдужі одягали і одягають вже дев’ятий рік війни. Хлопцям, які йдуть воювати, у військовій частині можуть дати каску, не завжди бронежилет і навіть форму. 

Нагадаємо, що із початком повномасштабного вторгнення росії до України зі спорядженням для військовослужбовців стало дещо складніше, однак поступово вона починає вирівнюватися. Заступниця голови ради Громадської організації «Допоможи фронту» каже, що на це є дві причини.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!