ЄС має створити план відбудови України на 100 млрд євро, – прем’єр Польщі

2235 0
Відновлення України після війни має бути за кошти Євросоюзу.
Фото: Facebook

Фото: Facebook

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що ЄС має розробити план відбудови України після війни на 100 млрд євро коштом Євросоюзу. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на агентство РАР.

Польський прем’єр також закликав Європу ввести ембарго на російське вугілля та припинити купувати нафту і газ в РФ, оскільки ці гроші вона використовує на фінансування війни проти України.

«Нам потрібен план відбудови, про який я говорив з президенткою Єврокомісії. Наприклад, 100 мільярдів євро, профінансовані Європейським союзом для того, щоб у найближчі роки знищена інфраструктура, знищені школи, лікарні, розбомблені житла могли бути відбудовані», – зауважив Матеуш Моравецький.

Читайте також: «Доведіть, що ви з нами». Зеленському у Європарламенті аплодували стоячи

З його слів, важливою є підготовка інвестиційного пакету для України, оскільки економіка потребує нових інвестицій та нових робочих місць. Одним з елементів відбудови України має стати енергетична безпека країни.

«Якби війна пошвидше скінчилась і призвела до того, що наша частина Європи нарешті стала незалежною від російського газу, нафти і вугілля. Це необхідна умова для миру в регіоні у довгостроковій перспективі», – сказав глава польського уряду.

Раніше про відбудову української держави за кошти Євросоюзу також наголошував президент Польщі Анджей Дуда.

Нагадаємо, що Україна подала заявку на членство в Європейському союзі за спеціальною процедурою. Президентка Європарламенту Роберта Метсола на позачерговій пленарній сесії, присвяченій війні РФ проти України, заявила, що Європейський парламент визнає європейську перспективу України та працюватиме над тим, щоб Україна отримала статус кандидата на членство. 

Президент Володимир Зеленський виступив онлайн на засіданні Європарламенту та наголосив, що Україна сьогодні довела свою силу, тому має повне право стати членом ЄС. 1 березня Європарламент затвердив резолюцію щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!