Європа має прийняти росіян, які втікають з країни, – президент Євроради Шарль Мішель

1354 0
ЄС має продемонструвати «відкритість до тих, хто не хоче бути інструменталізованим Кремлем», вважає Мішель.
Фото: aa.com.tr

Фото: aa.com.tr

Президент Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що Європа повинна дозволити російським громадянам втекти з країни, розкритикувавши «отруйну брехню» росії у зверненні до Генасамблеї ООН. Про це він Мішель сказав в інтерв’ю виданню Politico.

«Це неправда. Кремль намагається, я сподіваюся, марно мобілізувати весь світ проти будь-якого уявного ворога. Абсолютно ніхто не погрожував, не нападав і не вторгся в Росію. Абсолютно ніхто в Європі не хотів конфлікту з Росією. Який інтерес ми матимемо під загрозою безпеці та процвітанню кожного?», – зазначив Мішель.

За словами президента Євроради, ЄС має продемонструвати «відкритість до тих, хто не хоче бути інструменталізованим Кремлем», маючи на увазі цивільних осіб, які тікають з росії та бояться бути призваними на військову службу.

«У принципі, я вважаю, що Європейський Союз повинен прийняти тих людей, які перебувають у небезпеці через свої політичні погляди. Якщо в росії людям загрожує небезпека через їхні політичні погляди, тому що вони не підтримують цього божевільного рішення кремля розв’язати цю війну в Україні, ми повинні це враховувати», – додав президент Європейської Ради.

Нагадаємо, з 12 вересня набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з рф. Процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим. Окрім того, 19 вересня набула чинності заборона на в'їзд до Естонії, Латвії, Литви та Польщі громадян росії з шенгенськими візами. Найближчим часом ввести обмеження щодо в'їзду росіян готується також Фінляндія. 

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!